Ανακοίνωση Εφορευτικής Επιτροπής Εκλογικής Συνδιάσκεψης Λάρνακας
Κυριακή 12.09.2021
Κυριακή 12.09.2021, από Γραφείο Τύπου

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής ημερομηνίας 30 Ιουνίου 2021 όπου καθορίστηκαν οι διαδικασίες κατά τις οποίες θα διεξαγόταν το Εκλογικό Συνέδριο του κόμματος και οι Επαρχιακές Συνδιασκέψεις, αποφασίστηκε ότι τα μέλη του Κινήματος που είναι πρόσφυγες και είναι εγγεγραμμένα στις επαρχίες Κερύνειας, Αμμοχώστου και Λευκωσίας δικαιούνται να ψηφίσουν είτε στην Επαρχιακή Οργάνωση που είναι εγγεγραμμένοι ως πρόσφυγες, είτε στην Επαρχιακή Οργάνωση διαμονής τους, σύμφωνα με την διεύθυνση που είναι καταχωρημένη στο Μητρώο του Κινήματος. Η ψήφος τους θα καταμετρηθεί στην επαρχία την οποία θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

 

Σημειώνεται ότι η Εφορευτική Επιτροπή κατά την Επαρχιακή Συνδιάσκεψη της Λάρνακας δέχθηκε σωρεία ενστάσεων από Λαρνακείς για μεγάλο αριθμό Αμμοχωστιανών που ήρθαν και επέμεναν να ψηφίσουν κατόπιν παρερμηνείας της ανακοίνωσης της Επιτροπής Διαπιστευτηρίων που αναφέρεται πιο πάνω και η οποία λήφθηκε για καθαρά πρακτικούς λόγους και αφορούσε τους κατοίκους Λεμεσού και Πάφου ώστε να μην χρειαστεί να μετακινηθούν από την μια επαρχία στην άλλη. Σημειώνεται ότι η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη Αμμοχώστου θα γίνει στις 22 Σεπτεμβρίου στην Λάρνακα.

 

Είναι αντιληπτό ότι εάν αυτό γινόταν αποδεκτό τα μέλη της επαρχιακής Αμμοχώστου θα καθόριζαν το αποτέλεσμα της επαρχιακής Λάρνακας και θα καταστρατηγούσαν την ελεύθερη απόφαση των εγγεγραμμένων μελών της Επαρχιακής Οργάνωσης Λάρνακας.

 

Ως εκ τούτου η Εφορευτική Επιτροπή Εκλογικής Συνδιάσκεψης Λάρνακας αποφάσισε ομόφωνα ότι οι Αμμοχωστιανοί διαμένοντες στην Επαρχία Λάρνακας δεν δύνανται να ψηφίσουν για την επαρχιακή επιτροπή Λάρνακας.

Εφορευτική Επιτροπή Εκλογικής Συνδιάσκεψης Λάρνακας

12 Σεπτεμβρίου 2021

 

 

Ανακοινώσεις