Καταδικαστέες οι δηλώσεις Τατάρ και Ερντογάν. Είναι η ώρα της υλοποίησης μέτρων για ανάσχεση των τουρκικών προκλητικών ενεργειών
Τρίτη 20.07.2021
Τρίτη 20.07.2021, από Γραφείο Τύπου

Οι σημερινές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ για την Αμμόχωστο, και όχι μόνο, είναι καταδικαστέες, προκλητικές και επιβεβαιώνουν για πολλοστή φορά τις επεκτατικές βλέψεις και στόχους της Τουρκίας.

Απευθύνουμε έκκληση προς τους κατοίκους της Αμμοχώστου να μην πέσουν στην παγίδα και να προσφύγουν στην λεγόμενη «Επιτροπή Αποζημιώσεων» καθώς αυτό συνιστά έμμεση αναγνώριση του κατοχικού καθεστώτος ενώ είναι ορατός ο κίνδυνος να έχουν την τύχη των κατοίκων της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τένεδου.

Είναι η ώρα διαφύλαξης της κρατικής υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας και όχι της άμεσης ή έμμεσης αναγνώρισης του ψευδοκράτους.

Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεση αξιολόγηση των προτάσεων που η ΕΔΕΚ κατέθεσε στην κυβέρνηση από το 2016 και κατέθεσε εκ νέου και στο Εθνικό Συμβούλιο για λήψη οικονομικών και πολιτικών μέτρων σε βάρος του κατοχικού καθεστώτος.

Χρειάζεται να ξεκινήσει η υλοποίηση μέτρων. Διαφορετικά η απαθής παρακολούθηση της όλης διαδικασίας μας καθιστά συνυπεύθυνους.

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 20 Ιουλίου 2021

Ανακοινώσεις