Να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους όσοι έχουν την ευθύνη εφαρμογής των μέτρων και διαχείρισης της πανδημίας
Δευτέρα 26.04.2021
Δευτέρα 26.04.2021, από Γραφείο Τύπου

Οι δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των πολιτών για τα νέα μέτρα της πανδημίας και ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων επιβεβαιώνουν την λανθασμένη διαχείριση και τις άστοχες και αναποτελεσματικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί. 

Η κατάχρηση που γίνεται στα διαγνωστικά τεστ και οι  αυξημένοι αριθμοί κρουσμάτων, έχουν δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στην εικόνα της Κύπρου διεθνώς με αποτέλεσμα να ακυρώνονται σωρηδόν τα ταξίδια τουριστών στην Κύπρο προκαλώντας ανεπανόρθωτες ζημιές σε όλους τους συναφείς κλάδους της οικονομίας. Έτσι, ενώ για παράδειγμα η Ελλάδα έχει πιο αυξημένο ποσοστό θετικότητας και θανάτων από την Κύπρο, προχωρεί σε άνοιγμα της αγοράς με μαζικό εμβολιασμό των επαγγελματιών στον χώρο της ξενοδοχειακής βιομηχανίας και εστίασης και ετοιμάζεται να δεχθεί τους πρώτους τουρίστες. 

Η απόφαση να κλείσει τώρα η Κύπρος για δύο βδομάδες είναι βεβιασμένη και αψυχολόγητη. Αυτό που χρειαζόταν δεν ήταν εγκλεισμός αλλά αυστηροποίηση των μέτρων εκεί και όπου διαπιστώνεται η μεγαλύτερη διάδοση του ιού και αυστηρότερη επιτήρηση της εφαρμογής των μέτρων. 

Ευχόμαστε ότι και αυτή τη φορά τα μέτρα δεν θα αποδειχθούν ανεπαρκή ώστε να χρειαστεί περαιτέρω χρονική επέκτασή τους. 

Όσοι έχουν την ευθύνη εφαρμογής των μέτρων και διαχείρισης της πανδημίας πρέπει επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. 

Γραφείο Τύπου 

Λευκωσία, 26 Απριλίου 2021 

Ανακοινώσεις