Συνομιλία με τους νοσταλγούς του Δώρου Λοΐζου
Τρίτη 13.04.2021
Τρίτη 13.04.2021, από Γραφείο Τύπου

Είναι πολύ τιμητικό για τον Δώρο Λοΐζου αλλά και για την ΕΔΕΚ, την οποία ο ήρωας υπηρέτησε μέχρι την τελευταία του πνοή, να μνημονεύεται η μνήμη και η παρακαταθήκη του από κάποιους που ανήκουν σε άλλους ιδεολογικούς χώρους!

 

Προκαλεί όμως έκπληξη η ξαφνική αναφορά στον Δώρο Λοΐζου από κάποιους οι οποίοι σχεδόν καθημερινά στηλιτεύουν τις θέσεις της ΕΔΕΚ αλλά και από άλλους οι οποίοι αντί να παραμείνουν στις τάξεις της ΕΔΕΚ, προκειμένου να αγωνιστούν για τα ιδανικά του Δώρου για τα οποία έδωσε τη ζωή του, επέλεξαν διαφορετικό πολιτικό δρόμο, πολλές φορές μάλιστα και συγκρουσιακό με το κόμμα.

 

Εμείς που υπήρξαμε συναγωνιστές του Δώρου Λοΐζου και παραμένουμε συντεταγμένοι στις τάξεις της ΕΔΕΚ, δεν μπορεί παρά να δούμε με καχυποψία τον ξαφνικό έρωτα κάποιων προς τον Δώρο Λοΐζου.

 

Όποιος όμως κι αν είναι ο λόγος,  (δημαγωγία; λαϊκισμός; οι επερχόμενες ευρωεκλογές;) καλούμε αυτούς που τιμούν πραγματικά τη μνήμη του αγωνιστή – ήρωα Δώρου Λοΐζου να σταθούν δίπλα μας, στις επάλξεις του αγώνα, μέσα από τη μάχη που δίνεται από την ιδεολογική μήτρα του Δώρου, την ΕΔΕΚ.

 

Τα μνημόσυνα και οι εκδηλώσεις τιμής για τον ήρωα πραγματοποιούνται κάθε χρόνο τέτοιες μέρες από την ΕΔΕΚ και είναι ανοικτά προς όσους τιμούν τον ήρωα. Όπως ανοικτές είναι και οι πόρτες της ΕΔΕΚ προς όσους θέλουν να αγωνιστούν και να αντισταθούν πραγματικά, με έργα και όχι με ατάκες, κούφια λόγια, μελοδραματικά αρθρίδια στις εφημερίδες και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

 

Κι ας μην ξεχνάμε ότι κάποιοι, μεταξύ των οποίων και πολιτικά κόμματα, μέχρι πριν από λίγα χρόνια διέδιδαν ότι η δολοφονία του Δώρου Λοΐζου ήταν συνωμοσιολογία που εκπορευόταν μέσα από τις τάξεις της ΕΔΕΚ, επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να αμαυρώσουν και να υποβαθμίσουν τον αγώνα και την προσφορά του Δώρου Λοΐζου, του Βάσσου Λυσσαρίδη και της ΕΔΕΚ.

 

Όσοι πιστοί λοιπόν, στο δρόμο που χάραξε ο Δώρος Λοΐζου, καλείστε να πυκνώσετε τις γραμμές του κινήματος, πλάι στον Βάσσο Λυσσαρίδη με το βαμμένο από το αίμα του Δώρου πουκάμισο…

 

Ναι, «οι ιδέες δεν δολοφονούνται», ούτε όμως «νερώνονται» για να βολέψουν κάποιους!

 

 

 

Blog