Η ΕΔΕΚ θα βρίσκεται έξω από το δικαστήριο Λάρνακας, στην εκδήλωση αλληλεγγύης προς τον Τσερκέζ Κορκμάζ
Τρίτη 02.04.2019
Τρίτη 02.04.2019, από Γραφείο Τύπου

Η ΕΔΕΚ σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, θα βρίσκεται έξω από το δικαστήριο Λάρνακας, στην εκδήλωση αλληλεγγύης προς τον Τσερκέζ Κορκμάζ από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κουρδιστάν Θεόφιλος και τον Σύνδεσμο Αλληλεγγύης για το Κουρδιστάν.

Το Κ.Σ.ΕΔΕΚ επανέρχεται επί του θέματος της σύλληψης και κράτησης του Κούρδου αγωνιστή Cerkez Korkmaz. Είναι γνωστή δυστυχώς η στάση της Τουρκίας η οποία έχει πετύχει σε διεθνές επίπεδο να παρουσιάσει ως τρομοκράτες τους Κούρδους αγωνιστές, οι οποίοι μάχονται κατά του απολυταρχικού και φασιστικού καθεστώτος που επικρατεί σήμερα στην Τουρκία για να  διεκδικήσουν τις βασικές ελευθέριες για τον Κουρδικό λαό.

Θυμίζουμε πως στις 28 Μαρτίου 2019 σε συνάντηση με μέλη της Επιτροπής φιλίας του Γερμανικού κοινοβουλίου, ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου ήγειρε το θέμα και δήλωσε ότι η Γερμανία ως δύναμη δημοκρατίας και ελευθερίας θα πρέπει να προβληματιστεί για τον προσδιορισμό του PKK ως τρομοκρατική οργάνωση όπως επίσης και για την προμήθεια γερμανικών αρμάτων μάχης για τη χρησιμοποίησή τους στο Αφρίν της Συρίας και στα κατεχόμενα κυπριακά εδάφη.

Απευθύνουμε τέλος, ακόμη μια φορά έκκληση προς τις Κυπριακές Αρχές να αναλογιστούν το βάρος της ευθύνης που έχουν για την έκδοση ενός πολιτικού πρόσφυγα στην Γερμανία για τον οποίο οι ίδιες στο παρελθόν έκριναν ότι έπρεπε να τύχει προστασίας για αυτό και του χορήγησαν πολιτικό άσυλο.

Ας σημειωθεί τέλος ότι ο Cerkez Korkmaz είχε και στο παρελθόν εκδιωχθεί από το Τουρκικό καθεστώς και είχε φυλακιστεί για 10 χρόνια σε μπουντρούμια στην Τουρκία.

Γραφείο Τύπου,

Λευκωσία, 2 Απριλίου 2019

Ανακοινώσεις
Γραφείο Τύπου
|
Δευτέρα 01.04.2019