Προτάσεις ΕΔΕΚ για ενίσχυση της προδημοτικής και δημοτικής εκπαίδευσης, του ολοήμερου σχολείου, τη λειτουργία βρεφονηπιακών σταθμών σε μεγάλες επιχειρήσεις και την αντιμετώπιση του αναλφαβητισμού
Παρασκευή 11.01.2019
Παρασκευή 11.01.2019, από Γραφείο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Προέδρου της ΕΔΕΚ, κ. Μαρίνου Σιζόπουλου, με τον Υπουργό Παιδείας, κ. Κώστα Χαμπιαούρη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων επί των σημαντικών θεμάτων που αφορούν την εκπαίδευση.

Ο κ. Σιζόπουλος διαβεβαίωσε τον Υπουργό ότι το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ  θα συνεχίσει να έχει μία εποικοδομητική στάση στα ζητήματα της εκπαίδευσης με απώτερο στόχο την εφαρμογή μίας σωστής εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.

Την ίδια στιγμή από την πλευρά της ΕΔΕΚ κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις και εισηγήσεις. Ανάμεσα σε αυτές είναι:

  1. Η ενίσχυση της προδημοτικής και δημοτικής εκπαίδευσης και του ολοήμερου σχολείου, κυρίως σε περιοχές ημιαστικές, όπου υπάρχει υψηλό ποσοστό εφηβικής παραβατικότητας, μέσα βέβαια και από τη σωστή στελέχωση αυτών των εκπαιδευτηρίων.
  2. Να εξεταστεί το ενδεχόμενο σε μεγάλες επιχειρήσεις να λειτουργήσουν τάξεις νηπιαγωγείου και σε επέκταση σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας βρεφονηπιακοί σταθμοί, ώστε τα παιδιά των εργαζομένων γονέων να  μπορούν σε συνθήκες ασφαλούς φύλαξης να τυγχάνουν και της απαραίτητης μόρφωσης και εκπαίδευσης.
  3. Την διαμόρφωση συγκεκριμένης εκπαιδευτικής πολιτικής για αποτελεσματική  αντιμετώπιση του αναλφαβητισμού.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 11 Ιανουαρίου 2019

Ανακοινώσεις