Η ΕΔΕΚ θα συνδράμει την προσπάθεια, για περαιτέρω αναβάθμιση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου
Παρασκευή 07.04.2023
Παρασκευή 07.04.2023, από Γραφείο Τύπου

Το Υφυπουργείο Τουρισμού επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της ΕΔΕΚ, υπό τον Πρόεδρο, Μαρίνο Σιζόπουλο, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υφυπουργό Τουρισμού, Κώστα Κουμή και τη διευθυντική ομάδα του Υφυπουργείου.
Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, είπε τα εξής:
 
«Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μας ευχαριστίες προς τον κ. Υφυπουργό και τους συνεργάτες του γι’ αυτή την πρώτη αλλά θεωρώ πάρα πολύ σημαντική και εποικοδομητική συνάντηση που είχαμε.
Είναι πολύ καλά γνωστό ότι ο Τουρισμός αποτελεί ένα από τους κύριους πυλώνες της οικονομίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και ως εκ τούτου ανεξάρτητα από τις πολιτικές, κομματικές μας τοποθετήσεις όλοι οφείλουμε να συνδράμουμε την προσπάθεια της όσο το δυνατό διατήρησης και περαιτέρω αναβάθμισης της ποιότητας του τουριστικού μας προϊόντος, καθώς επίσης της προσπάθειας η πατρίδα μας να καταστεί ένας προνομιακός τουριστικός  προορισμός.
Αυτό για εμάς είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα. Γι΄ αυτό ακριβώς και σήμερα είχαμε την ευκαιρία να καταθέσουμε κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις με τις οποίες στοχεύουμε να εμπλουτίσουμε τις θέσεις και τις απόψεις του Υφυπουργείου, έτσι ώστε μέσα από μια ορθολογική αξιοποίηση και αξιολόγηση να μπορέσουμε με τον δικό μας τρόπο να συμβάλουμε σε αυτό που έχω τονίσει στην αρχή, το πως μπορούμε να καταστήσουμε την πατρίδα μας ένα σταθερό προνομιακό, τουριστικό προορισμό.
Κύριε Υφυπουργέ θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι από την πλευρά τη δική μας θα συνεχίσει αυτή η προσπάθεια της στήριξης και της ενίσχυσης, είμαστε στη διάθεση σας για να συνεργαστούμε και να βοηθήσουμε στο δύσκολο έργο, το οποίο έχετε αναλάβει και το οποίο πρέπει να διαχειριστείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
 
Μιλώντας ο Υφυπουργός Τουρισμού, Κώστας Κουμής, δήλωσε:
 
«Ως Υφυπουργείο Τουρισμού είχαμε σήμερα την τιμή να μας επισκεφθεί το ιστορικό Σοσιαλιστικό κίνημα της ΕΔΕΚ. Είναι χαρά για μάς και είναι πάρα πολύ σημαντικό να έχουμε την ευκαιρία απευθείας διαλόγου με τα κοινοβουλευτικά κόμματα, επειδή ο τουρισμός αξίζει να είναι στην πρώτη γραμμή των συζητήσεων και στην Βουλή και σε άλλα κέντρα λήψεως αποφάσεων. Ήταν μια συνάντηση που προσωπικά εγώ τουλάχιστον Πρόεδρε είχα την εντύπωση θα ήταν εθιμοτυπική, τελικά ήταν μια πολύ ουσιαστική. Το Σοσιαλιστικό Κίνημα της ΕΔΕΚ ήρθε με ξεκάθαρες προτάσεις, ήρθε με ατζέντα που μας χαροποίησε, ανταλλάξαμε απόψεις και δεσμευτήκαμε να τα πούμε ξανά, επειδή πραγματικά έχουμε πολλά να πούμε. Είναι κάποια θέματα που απασχολούν τον τουρισμό της χώρας μας εδώ και δεκαετίες στα οποία όμως χρήζουν πλέον άμεσης επίλυσης και εμείς ως Υφυπουργείο Τουρισμού θα επιδιώξουμε την συνεργασία με τα κοινοβουλευτικά κόμματα με σκοπό να οδεύσουμε στην άμεση επίλυση τους».           
 


                                                                                                                   Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 7 Απριλίου 2023
 
 

Ανακοινώσεις