Οι υπερβολικές χρεώσεις στις οποίες προβαίνουν οι τράπεζες, ενισχύουν την παραοικονομία ενώ ταυτόχρονα αποτελούν έμμεσο κίνητρο για αύξηση των καταθέσεων στα κατεχόμενα
Τρίτη 11.01.2022
Τρίτη 11.01.2022, από Γραφείο Τύπου

Για την ΕΔΕΚ είναι ξεκάθαρο πως οι χρεώσεις των τραπεζών θα έπρεπε να ήταν ανάλογες και των οικονομικών πραγματικοτήτων της περιόδου που διανύουμε με δεδομένες τις συνέπειες της πανδημίας.

Για εμάς οι χρεώσεις είναι αδικαιολόγητες και θα έπρεπε να ενεργοποιήσουν προς άμεση αντίδραση και τερματισμό τους όλους, λόγω των δυσμενών επιπτώσεων που έχουν οι ενέργειες αυτές αφενός στους πολίτες και κύρια στους χαμηλοσυνταξιούχους και χαμηλόμισθους και αφετέρου στην οικονομία γενικότερα.

Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε πως οι υπερβολικές χρεώσεις στις οποίες προβαίνουν οι τράπεζες, ενισχύουν την παραοικονομία ενώ ταυτόχρονα αποτελούν έμμεσο κίνητρο για αύξηση των καταθέσεων στα κατεχόμενα στις οποίες δυστυχώς προβαίνουν αρκετοί συμπατριώτες μας.

Η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει μέσα από τις παρεμβάσεις της και το κοινοβουλευτικό της έργο να ενεργεί υπέρ της προστασίας των πολιτών και κατά της αυθαιρεσίας των τραπεζών.

 

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 11 Ιανουαρίου 2022

Ανακοινώσεις