Ας αδράξουμε τις δύο μικρές λέξεις με το άπειρο νόημα που έφερε η Γέννηση του Χριστού, την Αγάπη και την Ελπίδα, για να φέρουμε Ειρήνη, Ελευθερία, Δικαιοσύνη
Δευτέρα 25.12.2023
Δευτέρα 25.12.2023, από Γραφείο Τύπου

Υποδεχόμαστε με χαρά τον Νεογέννητο Χριστό, αλλά αφήνουμε τα πανανθρώπινα, υψηλά μηνύματα της διδασκαλίας Του, αναξιοποίητα, στο περιθώριο.

Υποδεχόμαστε με κωδωνοκρουσίες τη Γέννηση του Ιησού, αλλά ξεχνάμε το πραγματικό νόημα της ενανθρώπισης του Θεανθρώπου.

Υποδεχόμαστε τον Υιό του Θεού σε ένα πλανήτη ποτισμένο με αίμα, πολέμους, με αδικία, με φτώχεια, με πείνα, με πόνο. Ακόμα και στη γη που γεννήθηκε, δεν μπορεί να εορταστεί η Γέννηση Του, αφού εκεί, αυτές τις ώρες, σκοτώνονται άνθρωποι.

Υποδεχόμαστε τον Χριστό σε μια καταστραμμένη από εμάς τους ανθρώπους Γη, από εμάς που δεν σεβόμαστε τη φύση, που ο πατέρας Του, δώρισε στην ανθρωπότητα, από τα βάθη του παρελθόντος, μέχρι τα βάθη του μέλλοντος.

Και στη μικρή αυτή γωνιά της Υφηλίου, την πατρίδα μας, υποδεχόμαστε, για μια ακόμη χρονιά τον Κύριο, με δάκρυα για τις βουβές εκκλησιές μας που δεν μπορούν να διαλαλήσουν τον ερχομό Του, με μόνο αναμνήσεις από τα χρόνια της ελευθερίας, με την κατοχή να πλακώνει τις ψυχές μας.

Ας αδράξουμε τις δύο μικρές λέξεις με το άπειρο νόημα που έφερε πριν δύο και πλέον χιλιάδες χρόνια η Γέννηση του Χριστού: Την Αγάπη και την Ελπίδα.

Ας πιαστούμε από την Αγάπη για τον συνάνθρωπο μας και την Ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, για να «οπλιστούμε» με κουράγιο και να παλέψουμε για να γιορτάσουμε κάποια στιγμή τα Χριστούγεννα ελεύθεροι, για να ανακουφίσουμε τους πονεμένους και τους αδικημένους, όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά σε όλο τον κόσμο.

Για να φέρουμε Ειρήνη, Ελευθερία, Δικαιοσύνη.

Χρόνια Πολλά.  

 

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 25 Δεκεμβρίου 2023

Ανακοινώσεις