Η ΕΔΕΚ τάσσεται υπέρ της έναρξης διαλόγου κυβέρνησης – δασκάλων για το θέμα των καταλόγων Διοριστέων και Διορισίμων
Παρασκευή 15.12.2023
Παρασκευή 15.12.2023, από Γραφείο Τύπου

Η ΕΔΕΚ συμμερίζεται τις ανησυχίες της Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Δασκάλων, αναφορικά με την κάλυψη των αναγκών εκπαιδευτικών στη Δημοτική Εκπαίδευση.
Σε συνάντηση αντιπροσωπείας της ΕΔΕΚ, υπό τον Πρόεδρο Μαρίνο Σιζόπουλο, με την ηγεσία της ΠΟΕΔ, συζητήθηκε το θέμα της στελέχωσης των δημοτικών σχολείων, υπό το καθεστώς της παράλληλης χρήσης του Καταλόγου Διοριστέων και του Καταλόγου Διορισίμων.
Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ χαρακτήρισε το θέμα ιδιαιτέρως σημαντικό για το καλό του δημόσιου σχολείου και εξέφρασε την κατανόηση του για τις θέσεις της ΠΟΕΔ, διατύπωσε την άποψη ότι πρέπει να αρχίσει το συντομότερο δυνατό διάλογος μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και των οργανωμένων εκπαιδευτικών της δημοτικής, μέσης και τεχνικής εκπαίδευσης, με στόχο να εξευρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση, έτσι ώστε να μην προκύψει πρόβλημα στελέχωσης στην εκπαίδευση, αλλά και να στελεχώνονται τα σχολεία με το ποιοτικότερο ανθρώπινο δυναμικό.
Ο Μαρίνος Σιζόπουλος διαβεβαίωσε την ΠΟΕΔ ότι η ΕΔΕΚ θα συνδράμει και στη έναρξη του διαλόγου και στην επιτυχή κατάληξη του.                             

           Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 15 Δεκεμβρίου 2023

Ανακοινώσεις