ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΕΚ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Παρασκευή 01.09.2023
Παρασκευή 01.09.2023, από Γραφείο Τύπου

«Η ΕΔΕΚ κατέθεσε ένα ολοκληρωμένο προσχέδιο προτάσεων όσον αφορά την διαχείριση του Κυπριακού, επίκεντρο των οποίων είναι η διαχείριση ως θέματος διεθνούς, εισβολής, συνεχιζόμενης κατοχής και εθνοκάθαρσης και όχι ως ενός προβλήματος δικοινοτικής διευθέτησης όπως επιχειρείται κυρίως από την τουρκική πλευρά», είπε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε ακόμη ότι «με αφορμή τις προκλητικές ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος για τον εποικισμό της Αμμοχώστου αλλά και των επεισοδίων στην Πύλα έχουμε επίσης καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες θεωρούμε ότι από την πλευρά της κυπριακής Κυβέρνησης πρέπει να αξιολογηθούν και να υπάρξουν ως απάντηση στην προκλητική ενέργεια και συμπεριφορά του κατοχικού καθεστώτος».

«Είναι προτάσεις τεκμηριωμένες οι οποίες κυρίως έχουν περισσότερο, οικονομικό αντίκτυπο στο κατοχικό καθεστώς», είπε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ και συνέχισε:

«Θεωρούμε ότι να παραμένουν αυτές οι προκλητικές ενέργειες αναπάντητες στο τέλος αποτελούν μια έμμεση μορφή περαιτέρω εκτροπής αυτών των συμπεριφορών».

Ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι αναμένει από την Κυβέρνηση να αξιοποιήσει τις προτάσεις της ΕΔΕΚ, προσθέτοντας πως «είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε στην υλοποίηση και την προώθηση τους».

Καταλήγοντας ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε πως θα μελετήσει τις προτάσεις της ΕΔΕΚ.

Ανακοινώσεις