Η ΕΔΕΚ κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για όλο το φάσμα της δημόσιας εκπαίδευσης
Δευτέρα 10.04.2023
Δευτέρα 10.04.2023, από Γραφείο Τύπου

Τα γραφεία της ΕΔΕΚ επισκέφθηκε σήμερα η Υπουργός Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού, Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Προέδρο της ΕΔΕΚ Δρ Μαρίνο Σιζόπουλο και αντιπροσωπεία της ΕΔΕΚ.
Μετά τη συνάντηση, η κ. Μιχαηλίδου δήλωσε:  

«Στο πλαίσιο της εθιμοτυπικής συνάντησης που είχαμε με την ηγεσία της ΕΔΕΚ επιθυμώ να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Προέδρο αλλά και τους συνεργάτες του για αυτήν την πολύ εποικοδομητική συνάντηση που είχαμε. Ανταλλάξαμε απόψεις για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Στόχος είναι η επικοινωνία, η αλληλοενημέρωση, ο προβληματισμός αλλά και οι εισηγήσεις για θέματα που αφορούν τα εκπαιδευτικά πράγματα του τόπου μας. Η αμοιβαία αντίληψη ότι η εκπαίδευση και η παιδεία του τόπου μας είναι προτεραιότητα για όλους μας, είναι για εμάς πολύ σημαντικό και μας δίνει την δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια που αρχίσαμε για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος». 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε: 

«Και εγώ από την πλευρά της ΕΔΕΚ θα ήθελα να ευχαριστήσω την κυρία Υπουργό για αυτήν την πρώτη επίσημη συνάντηση την οποία είχαμε και συνεχίζοντας από εκεί που ολοκλήρωσε, θα ήθελα να τονίσω για ακόμη μια φορά ότι για την ΕΔΕΚ ο τομέας της παιδείας αποτελεί ένα από τους κρίσιμους πυλώνες για την φυσική, την εθνική, την θρησκευτική και την οικονομική επιβίωση του λαού μας. Γι΄ αυτό και από την πλευρά μας θα συμβάλουμε κατά το δυνατό εποικοδομητικά στην αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος και κυρίως στην δημιουργία των νέων προϋποθέσεων που να μπορεί να ανταποκριθεί με επάρκεια στις σημερινές δύσκολες συνθήκες στις οποίες διανύουμε.  
Από την πλευρά της ΕΔΕΚ καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις που αφορούν το πως βλέπουμε την αναβάθμιση της προδημοτικής εκπαίδευσης, της δημοτικής εκπαίδευσης, τα θέματα του ολοήμερου σχολείου, τα θέματα των εισαγωγικών και των απολυτήριων εξετάσεων και άλλα θέματα τα οποία τα θεωρούμε πρώτης σημασίας και πάρα πολύ σημαντικά.   
Είμαστε στην διάθεση της Υπουργού, για να συνεχίσουμε αυτήν την εποικοδομητική συνεργασία καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις για να ενισχύσουμε το έργο το οποίο επιτελείται, που είναι σημαντικό και πάρα πολύ κρίσιμο».

 

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 10 Απριλίου 2023
 
 

Ανακοινώσεις