Καλή Χρονιά, Καλούς αγώνες!
Παρασκευή 30.12.2022
Παρασκευή 30.12.2022, από Γραφείο Τύπου

Ο ερχομός του 2023 γίνεται υπό το βάρος των πρόσθετων οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων που προκάλεσε η Ουκρανική κρίση, αλλά και η παράταση της υγειονομικής αβεβαιότητας που προκύπτει από τη συνέχιση της πανδημίας του κορωνοϊού.
 
Ως εκ τούτου το 2023 είναι η χρονιά κατά την οποία με ενότητα και εποικοδομητική συνέργεια πρέπει να εργαστούμε ώστε να είναι ένας καλύτερος χρόνος από αυτόν που προηγήθηκε.
 
Από πλευράς ΕΔΕΚ θέτουμε ως στόχο την συνέχιση των προσπαθειών μας ώστε:
1.Να αναβαθμιστεί ο πρωτογενής και δευτερογενής τομέας της οικονομίας.
2.Να στηριχθούν έμπρακτα οι πολύτεκνες οικογένειας και να αναπτυχθεί πρόγραμμα για αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας.
3.Να θεσπιστεί η Κοινωνική Λειτουργός της γειτονιάς λόγω και της έξαρσης της ενδοοικογενειακής βίας.
4.Να συσταθεί Υπηρεσία στήριξης γυναικών που έχουν υποστεί βία ή σεξουαλική παρενόχληση.
5.Να λειτουργήσουν Ξενώνες Φιλοξενίας Αστέγων μέχρι την επίλυση του στεγαστικού τους προβλήματος.
6.Να υλοποιηθούν στεγαστικά προγράμματα για παραχώρηση κατοικίας σε νεαρά ζευγάρια σε τιμή κόστους ή σε ευπαθείς οικογένειες με συμβολικό ενοίκιο.
7.Να θεσμοθετηθούν βρεφονηπιακοί σταθμοί στις μεγάλες επιχειρήσεις για φύλαξη των παιδιών των εργαζόμενων μητέρων.
8.Να προστατευτούν αποτελεσματικά οι ευάλωτοι δανειολήπτες από την αύξηση των επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια και τον αυξημένο πληθωρισμό.
9.Να τερματιστούν οι καταχρήσεις και να προχωρήσει άμεσα και έμπρακτα η στήριξη του δημόσιου τομέα υγείας.
10.  Να προχωρήσει η επαναφορά του Κυπριακού στη σωστή του βάση ως προβλήματος εισβολής και κατοχής με σύγκληση διεθνούς διάσκεψης για να συζητηθεί ο τερματισμός της κατοχής, η άμεση αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων, η επιστροφή των προσφύγων Ε/Κ και Τ/Κ σε συνθήκες ασφάλειες, ο επαναπατρισμός  των εποίκων, η άμεση επιστροφή της πόλης της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.
 
Η ΕΔΕΚ με σοβαρότητα και εποικοδομητική συνέργεια θα συνεχίσει και στο νέο έτος να καταθέτει με συνέπεια τις προτάσεις της για τη βελτίωση της οικονομίας και την επίτευξη μίας δημοκρατικής λύσης η οποία να διασφαλίζει σε όλους τους πολίτες της ίσα δικαιώματα και ένα ασφαλές και ειρηνικό μέλλον, με πλήρη κατοχύρωση των τεσσάρων ελευθεριών της Ε.Ε. και του ευρωπαϊκού κεκτημένου χωρίς παρεκκλίσεις, σε ολόκληρη την επικράτεια.
 
Είμαστε αισιόδοξοι, ότι το 2023 η ΕΔΕΚ θα βρίσκεται στην επόμενη κυβέρνηση της πατρίδας μας για να συμβάλει στην υλοποίηση μιας ανθρωποκεντρικής κυβερνητικής πολιτικής, όπως αυτή έχει ήδη ανακοινωθεί από τον υποψήφιο Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη.
 
Καλή χρονιά, καλούς αγώνες!
 

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 30 Δεκεμβρίου 2022
 
 
 

Ανακοινώσεις