Ο κος Παπαδάκης θα έπρεπε να σέβεται το κόμμα που τον ανέδειξε και να αξιοποιεί τον χρόνο του στο ευρωκοινοβούλιο προς όφελος της Κύπρου και όχι για να ρίχνει λάσπη στην ΕΔΕΚ
Τετάρτη 14.09.2022
Τετάρτη 14.09.2022, από Γραφείο Τύπου

Γραπτή δήλωση Μορφάκη Σολομωνίδη, Διευθυντή Κ.Σ. ΕΔΕΚ, για ανάρτηση Ευρωβουλευτή Δ. Παπαδάκη για τις εισφορές κομμάτων


Για ακόμα μια φορά ο κος Παπαδάκης κατηγορώντας την ηγεσία της ΕΔΕΚ προσπαθεί να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά του. Σε ανάρτησή του για την οικονομική συνεισφορά του στο κόμμα είπε τη μισή αλήθεια. Σκόπιμα απέκρυψε την άλλη μισή που είναι και η ουσία.

Τι απέφυγε συνειδητά να αναφέρει ο κος Παπαδάκης:
 
Η Κεντρική Επιτροπή της ΕΔΕΚ τον Ιούνιο του 2014 ομόφωνα ψήφισε (μαζί και ο ίδιος) και αποφάσισε όλοι οι πολιτειακοί αξιωματούχοι του Κόμματος να καταβάλλουν το 10% της αντιμισθίας τους στο Κεντρικό Ταμείο της ΕΔΕΚ. 
 
Ο κος Παπαδάκης τα 5 πρώτα χρόνια της θητείας του ως ευρωβουλευτής, αντί για 640 ευρώ το μήνα:

  • Από τον Ιούνιο του 2014 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015 δεν κατέβαλλε εισφορά  (μηδέν ευρώ).
  • Από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι τον Ιούλιο του 2019 κατέβαλλε 20 ευρώ το μήνα, με εξαίρεση τον Ιανουάριο του 2019 που κατέβαλε 660 ευρώ. 

Ανάφερε ότι αν και διαγραμμένος από το Κόμμα κατέβαλλε μηναία εισφορά. Η καταβολή ήταν αποτέλεσμα της προηγηθείσας συμπεριφοράς του και της μη καταβολής μηνιαίας εισφοράς. Ως εκ τούτου για να είναι υποψήφιος το 2019 υπέγραψε Ανέκκλητο Γραμμάτιο για μηνιαία εισφορά ύψους 650 ευρώ τον μήνα, αρχής γενόμενης από τον Αύγουστο του 2019. 

Επιπρόσθετα, ο κος Παπαδάκης αν και κατά τα άλλα λαλίστατος, αποφεύγει να εξηγήσει γιατί προχώρησε σε ενοικίαση ακίνητου του Κόμματος που ήταν εγγεγραμμένο σε εταιρία που ήταν μέτοχος και διευθυντής, χωρίς να ενημερώσει την ηγεσία.

Η αξιοποίηση στη συνέχεια του ακίνητου από την ΕΔΕΚ, οδήγησε τους αρχικούς ενοικιαστές στις 25.9.2018 να καταθέσουν αγωγή σε βάρος της ΕΔΕΚ και του κου Παπαδάκη. Δεν είπε ποτέ σε ποιο ταμείο θα κατατίθετο το ενοίκιο.  

Είναι διατεθειμένος να δοθούν στην δημοσιότητα όλα τα στοιχεία;
 
Ο κος Παπαδάκης, τον οποίο η ΕΔΕΚ εξέλεξε, κεφαλαιοποιεί κάθε μήνα χιλιάδες ευρώ. Θα έπρεπε να σέβεται το κόμμα που τον ανέδειξε και να αξιοποιεί τον χρόνο του στο ευρωκοινοβούλιο προς όφελος της Κύπρου και όχι για να ρίχνει λάσπη στην ΕΔΕΚ.
 
Η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει να εργάζεται προς όφελος των πολιτών και να πράττει ότι ακριβώς προνοεί η νομοθεσία και το καταστατικό της. 

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 14 Σεπτεμβρίου 2022
 

Ανακοινώσεις