Από πότε ο έλεγχος και η λογοδοσία είναι πρόβλημα;
Σάββατο 10.09.2022
Σάββατο 10.09.2022, από Γραφείο Τύπου

Η Νομική αλλά και η Ελεγκτική Υπηρεσία έχουν εδώ και μήνες εντοπίσει παρατυπίες και καταχρήσεις στα συμβόλαια που έχει συνάψει ο ΟΑΥ με τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια και έχουν ζητήσει να προχωρήσει ο ΟΑΥ σε σειρά διορθωτικών κινήσεων.
Η ΕΔΕΚ ζήτησε να ενημερωθεί η Βουλή για τις διορθωτικές κινήσεις που χρειάζεται να γίνουν δεδομένου ότι από τις παρατυπίες που έχουν εντοπιστεί και επιβεβαιωθεί, προκαλείται πλήγμα στον σφαιρικό προϋπολογισμό, στον οποίο οι πολίτες καταβάλλουν τις εισφορές τους.
Μας προκαλεί εντύπωση που η εφημερίδα Πολίτης, παρουσιάζει το αναφαίρετο δικαίωμα ενός κοινοβουλευτικού κόμματος να ζητήσει να ενημερωθεί η Βουλή για τον τρόπο που δαπανούνται οι εισφορές των πολιτών, ως «κτύπημα» κατά του ΓεΣΥ. Από πότε ο έλεγχος και η λογοδοσία είναι πρόβλημα;
Προφανώς, είτε η εφημερίδα δεν γνωρίζει την γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας και την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τις παρατυπίες και τις καταχρήσεις στο ΓεΣΥ, είτε τις γνωρίζει και δεν επιθυμεί τον έλεγχο και την λογοδοσία θεωρώντας την Νομική και την Ελεγκτική υπηρεσία εχθρούς του ΓεΣΥ.
Η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει να διεκδικεί την σωστή εφαρμογή του ΓεΣΥ προς όφελος των πολιτών, και κύρια αυτών που δεν έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν υψηλού επιπέδου ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με άλλους τρόπους.   

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 10 Σεπτεμβρίου 2022
Ανακοινώσεις