Ευχαριστούμε τον Stanislav Osadchiy για την θετική συνεισφορά του στον αγώνα του λαού μας και την υποστήριξη την οποία πρόσφερε στις θέσεις της Κύπρου
Παρασκευή 17.06.2022
Παρασκευή 17.06.2022, από Γραφείο Τύπου

Δηλώσεις Προέδρου Κ.Σ. ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου, μετά από την συνάντηση που είχε με τον Ρώσο Πρέσβη, Stanislav Osadchiy

Είχα σήμερα μια αποχαιρετιστήρια συνάντηση με τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας τον κ. Osadchiy και με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για την παρουσία του όλα αυτά τα χρόνια στην Κύπρο. Για την θετική συνεισφορά την οποία είχε στον αγώνα του λαού μας καθώς επίσης και την υποστήριξη την οποία πρόσφερε στις θέσεις της Κύπρου ενόψει του διεθνούς προβλήματος του κυπριακού που αντιμετωπίζουμε ως θέμα εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής.

Με αυτήν την ευκαιρία ανταλλάξαμε και κάποιες απόψεις ευρύτερου ενδιαφέροντος όσον αφορά και τα γεγονότα της Ουκρανίας, όσον αφορά και τα ζητήματα που αφορούν τα ευρύτερα θέματα γεωστρατηγικής πολιτικής στον χώρο της Μέσης Ανατολής.  
Εύχομαι και ελπίζω ότι και ο αντικαταστάτης του θα συνεχίσει να είναι το ίδιο εποικοδομητικός με τα προβλήματα της Κύπρου όπως και ο κ. Osadchiy.  

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα της Ουκρανίας και τι απόψεις ανταλλάχτηκαν, ο κ. Σιζόπουλος απάντησε: 
«Στην πραγματικότητα δεν υπήρξε εμβάθυνση στην συζήτηση αυτού του ζητήματος απλά ήταν μια ενημέρωση. Εξάλλου τα γεγονότα τα γνωρίζουμε μέσα από την ειδησιογραφία η οποία υπάρχει καθημερινά. Αλλά περισσότερο όπως έχω πει ήταν μια συνάντηση αποχαιρετιστήριου χαρακτήρα παρά ουσιαστικής συζήτησης αυτών των ζητημάτων».

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 17 Ιουνίου 2022

Ανακοινώσεις