Η Μέρα Δημοκρατικής Αντίστασης είναι μέρα μνήμης αλλά και τιμής προς όσους αντιστάθηκαν στο πραξικόπημα και υπερασπίστηκαν την συνταγματική νομιμότητα
Δευτέρα 06.12.2021
Δευτέρα 06.12.2021, από Γραφείο Τύπου

Η 7η Δεκεμβρίου, η ημέρα κατά την οποία ο Πρόεδρος Μακάριος επέστρεψε στην Κύπρο μετά την επιβληθείσα από το προδοτικό στρατιωτικό πραξικόπημα εξορία του, καθιερώθηκε ως η Μέρα Δημοκρατικής Αντίστασης.

Η Μέρα Δημοκρατικής Αντίστασης είναι μέρα μνήμης αλλά και τιμής προς όσους αντιστάθηκαν στο πραξικόπημα και υπερασπίστηκαν την συνταγματική νομιμότητα.

Εκείνη την μαύρη περίοδο της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας, κάποιοι επέλεξαν να δρουν ως επιτήδειοι ουδέτεροι. Η ΕΔΕΚ, επέλεξε τον δρόμο του αγώνα γι’ αυτό και υπήρξε το μόνο κόμμα που οργανωμένα αντιστάθηκε στην παρανομία και το πραξικόπημα, πληρώνοντας μάλιστα με θυσία και αίμα ηρώων την διατήρηση της συνταγματικής νομιμότητας.

Με σεμνές τελετές και κατάθεση στεφάνων σε όλες τις Επαρχίες η ΕΔΕΚ θα τιμήσει και φέτος τους υπερασπιστές και ηρωωμάρτυρες της Κυπριακής Δημοκρατίας και τους αγώνες του Μακαρίου. Συγκεκριμένα:

- Ο Πρόεδρος του Κ.Σ.ΕΔΕΚ Δρ Μαρίνος Σιζόπουλος επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κινήματος θα καταθέσει στεφάνι στην προτομή του Μακαρίου στην Αρχιεπισκοπή στις 9.30 π.μ. και στο άγαλμα του Μακαρίου στο Προεδρικό στις 10.15 π.μ..

- Αντιπροσωπεία της Ε.Ε. του Κ.Σ.ΕΔΕΚ Λεμεσού θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Ηρώων Αντίστασης στον Άγιο Νικόλαο στις 10.00 π.μ..

- Αντιπροσωπεία της Ε.Ε. του Κ.Σ.ΕΔΕΚ Πάφου θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Μακαρίου στις 10.00 π.μ..

- Αντιπροσωπείες του Κ.Σ.ΕΔΕΚ Λάρνακας και Αμμοχώστου θα καταθέσουν στεφάνι στην προτομή του Κόκου Φωτίου στις 10.00 π.μ..

 

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 6 Δεκεμβρίου 2021

Ανακοινώσεις