Θα είμαστε εποικοδομητικά θετικοί και υποστηρικτικοί στις προσπάθειες για εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση του ΡΙΚ
Παρασκευή 19.11.2021
Παρασκευή 19.11.2021, από Γραφείο Τύπου

Δηλώσεις Προέδρου Κ.Σ. ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου, και Προέδρου Δ. Σ. Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, Μιχάλη Μιχαήλ

Μετά από τη σημερινή συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ με τον Πρόεδρο του Δ. Σ. του ΡΙΚ, ο κ. Μιχαήλ δήλωσε:

«Με πάρα πολλή χαρά είχαμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, τον κύριο Μαρίνο Σιζόπουλο για τις προτεραιότητες του νέου Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και διάφορα θέματα τα οποία αφορούν το ΡΙΚ. Και είχαμε μια πάρα πολύ καλή συνομιλία όσον αφορά νέες ιδέες τις οποίες έχει ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ με τις οποίες δεν διαφωνούμε ποσώς πρέπει να πω, αλλά πρέπει να δούμε με ποιο τρόπο μπορεί να τις υλοποιήσουμε και είναι με επίσης πολλή χαρά που πιστεύω θα έχουμε συχνές επαφές με τις οποίες θα ανταλλάσσουμε σκέψεις διότι το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου θέλουμε να μπει ακριβώς σε μία νέα πορεία. Πρόεδρε ευχαριστούμε πάρα πολύ».

 

Ακολούθως ο Μαρίνος Σιζόπουλος δήλωσε:

 

«Από την πλευρά της ΕΔΕΚ αφού ακούσαμε τις απόψεις και κυρίως τον προγραμματισμός που γίνεται από το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο, από την πλευρά μας θέσαμε τους δικούς μας προβληματισμούς και τις δικές μας εισηγήσεις, οι οποίες κυρίως στηρίζονται πάνω σε τρεις άξονες. Ο ένας ο άξονας είναι οι κτιριολογικές εγκαταστάσεις οι οποίες θα πρέπει να εκσυγχρονιστούν, θα πρέπει να γίνουν καινούργια κτίρια για να στεγάσουν τις υπηρεσίες του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος είναι κάτι που ως ΕΔΕΚ από το 2003 πολλές φορές έχουμε θέσει επί τάπητος ότι πρέπει να γίνει. Ο δεύτερος είναι το πώς θα μπορέσει να βελτιωθεί το οργανόγραμμα για να βελτιωθεί και η απόδοση του προσωπικού του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος προς όφελος της σωστής αντικειμενικής αλλά και όσο το δυνατό πλατιάς ενημέρωσης των πολιτών. Και το τρίτο το γεγονός ότι μέσα στο πλαίσιο της αναβάθμισης των προγραμμάτων του το τι θα μπορούσε επιπρόσθετα να προσθέσει στα προγράμματα του το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, έτσι ώστε να έχει τη θέση που του αρμόζει όσον αφορά την ενημέρωση και όχι μόνο.

Από την πλευρά της ΕΔΕΚ θα ήθελα για ακόμα μια φορά να επιβεβαιώσω τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου ότι θα είμαστε εποικοδομητικά θετικοί και υποστηρικτικοί σε όλες αυτές τις προσπάθειες, μέσα από τις εποικοδομητικές μας τις προτάσεις οι οποίες φυσικά επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια του Διοικητικού Συμβουλίου να αποφασίσει ποιες από αυτές θα υλοποιήσει και πώς θα τις υλοποιήσει».

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 19 Νοεμβρίου 2021

Ανακοινώσεις