Τα παιδιά πρέπει να βοηθηθούν ώστε να «ανοίξουν το κουτί με τα μυστικά» για να σταματήσει ο εφιάλτης και να βρουν την γαλήνη και την ελπίδα
Πέμπτη 18.11.2021
Πέμπτη 18.11.2021, από Γραφείο Τύπου

Οι ποσοτικές αναφορές για τα παιδιά που είναι θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης τόσο στην ΕΕ όσο και στην Κύπρο ειδικότερα, επιβεβαιώνουν τη σοβαρότητα του προβλήματος και την επιβεβλημένη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ώστε οι καταδικαστέες αυτές ενέργειες να τερματιστούν.  

Η Ευρωπαϊκή Μέρα Προστασίας παιδιών από την Σεξουαλική κακοποίηση δεν είναι μόνο μέρα καταδίκης αυτών των φαινομένων αλλά και μέρα ευαισθητοποίησης και γνωστοποίησης προς το κοινό των βασικών δικαιωμάτων των παιδιών που όλοι οφείλουμε να σεβόμαστε.

Γι’ αυτό το Κ.Σ. ΕΔΕΚ τάσσεται στο πλευρό της Σοσιαλιστικής Γυναικείας Κίνησης και κάθε οργάνωσης που παλεύει να βοηθήσει τα παιδιά να «ανοίξουν το κουτί με τα μυστικά», να μιλήσουν, για να σταματήσει ο εφιάλτης και να βρουν την πολυπόθητη γαλήνη και ελπίδα.

Θυμίζουμε πως με πρωτοβουλία της Σοσιαλιστικής Γυναικείας Κίνησης στο πλαίσιο εκστρατείας ενημέρωσης και διαφώτισης γι’ αυτό τον σκοπό κυκλοφόρησαν τα βιβλία της Έλενας Περικλέους «Το κουτί με τα μυστικά» και «Είμαι ένα ημερολόγιο».

 

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 18 Νοεμβρίου 2021
 

Ανακοινώσεις