Η πολιτεία χρειάζεται επιτέλους να λάβει μέτρα
Δευτέρα 19.07.2021
Δευτέρα 19.07.2021, από Γραφείο Τύπου

Τα γεγονότα που έγιναν χθες βράδυ δεν ήταν μόνο θλιβερά και αποτρόπαια. Είναι ντροπή για την δημοκρατία. Είναι ντροπή για τον πολιτισμό μας και εκθέτουν ανεπανόρθωτα την πατρίδα μας και τον λαό μας σε μία περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη και ιδιαίτερα κρίσιμη. 

Την ώρα που θα έπρεπε οι προσπάθειες μας να επικεντρώνονται στο πώς μπορούμε να προστατεύσουμε την πατρίδα μας από τον τουρκικό επεκτατισμό, και να επιλύσουμε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως αποτέλεσμα και της πανδημίας, είναι αδιανόητο κάποιοι με καλυμμένα τα πρόσωπα να προχωρούν σε τέτοιου είδους ενέργειες. Εάν κάποιοι έχουν το θάρρος της γνώμης τους και των απόψεων τους και τεκμηριωμένα να δικαιολογήσουν αυτό που θέλουν, μπορούν να το πράξουν όχι με καλυμμένα  τα πρόσωπα αλλά με καθαρά τα πρόσωπα για να  μπορεί να γνωρίζει ο κόσμος.

Αυτό που χρειάζεται δεν είναι μόνο η πραγματική τιμωρία. Χρειάζεται η πολιτεία επιτέλους να λάβει και μέτρα. Και τα μέτρα  δεν είναι μόνο μέτρα καταστολής. Είναι μέτρα πρόληψης και ναι  στη συνέχεια είναι και τα μέτρα καταστολής που πρέπει να χρησιμοποιηθούν.

Εύχομαι και ελπίζω ότι θα μπορέσει να γίνει διάγνωση  αυτών  που πρωτοστάτησαν σε αυτά τα απαράδεκτα γεγονότα και η τιμωρία να είναι  όχι απλά παραδειγματική αλλά και αποτρεπτική για το μέλλον.

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 19 Ιουλίου 2021
 
 

Ανακοινώσεις