Η Εθνική Φρουρά πρέπει να αποτελεί την προμετωπίδα της αμυντικής μας ισχύος έναντι του τουρκικού επεκτατισμού
Πέμπτη 15.04.2021
Πέμπτη 15.04.2021, από Γραφείο Τύπου

Δήλωση Προέδρου Κ.Σ. ΕΔΕΚ και Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, Μαρίνου Σιζόπουλου, για την τελευταία συνεδρία της Επιτροπής και για θέματα άμυνας

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας. Με αυτή την ευκαιρία ως Προέδρος της Επιτροπής θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς όλα τα μέλη της Επιτροπής τα οποία ανεξάρτητα από την κομματική τους προέλευση εργάστηκαν εποικοδομητικά και με σύνεση, ώστε να συμβάλουν, στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, στην ενίσχυση του αξιόμαχου και της αναβάθμισης της μαχητικής ικανότητας της Εθνικής Φρουράς. Στην ίδια κατεύθυνση ήταν και οι προσπάθειές μας για επίλυση των προβλημάτων τα οποία αντιμετωπίζουν στελέχη της δύναμης όπως οι Υπαξιωματικοί, τα επιδόματα των εθνοφρουρών, τα επιδόματα όσων φοιτούν σε στρατιωτικές σχολές στην Ελλάδα είτε ως αξιωματικοί είτε ως υπαξιωματικοί ή ακόμα και η αναβάθμιση του καθεστώτος των Υπαξιωματικών τριετούς φοίτησης και τα υπόλοιπα. Θέματα τα οποία στην επόμενη Ολομέλεια της Βουλής θα μπορέσουν να συζητηθούν και να επιλυθούν.

Την ίδια στιγμή, όμως, είμαι υποχρεωμένος να αναφερθώ και σε διαφορά φαινόμενα τα οποία παρατηρούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα με την ευκαιρία των επικείμενων βουλευτικών εκλογών. Να παρουσιάζουν όψιμο ενδιαφέρον για τάχατες επίλυση τέτοιων προβλημάτων στην Εθνική Φρουρά βουλευτές ή και οργανώσεις ή και κόμματα, τα οποία για πέντε ολόκληρα χρόνια ποτέ δεν είχαν εμπλακεί στις διαδικασίες της Επιτροπής Άμυνας, ποτέ δεν υπέβαλαν οποιεσδήποτε προτάσεις και ποτέ δεν συνεργάστηκαν για την επίλυση τέτοιων προβλημάτων. Για να μην αναφερθώ και σε άλλες περιπτώσεις, όπως η φυγοστρατία και τα συνεπακόλουθά της. Το ενδιαφέρον τους τώρα προκύπτει επειδή πρέπει να παρουσιάσουν κάτι ενόψει του λαϊκισμού και της προσπάθειας παραπληροφόρησης του κοινού.

Από την πλευρά της ΕΔΕΚ, αυτό που θα ήθελα να δηλώσω είναι πως η ΕΔΕΚ, τα στελέχη και οι Βουλευτές της, όπως στο παρελθόν εργάστηκαν με ιδιαίτερο ζήλο και αξιοπιστία για να ενισχυθεί το αξιόμαχο της Εθνικής Φρουράς, να ενισχυθεί η αμυντική αποτρεπτική ικανότητα της Εθνικής Φρουράς απέναντι στον τουρκικό επεκτατισμό, διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε και στο παρόν, αλλά και στο μέλλον, με την ίδια σύνεση. Γιατί η Εθνική Φρουρά πρέπει να αποτελεί την προμετωπίδα της αμυντικής μας ισχύος έναντι του τουρκικού επεκτατισμού.

 

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 15 Απριλίου 2021

 

Ανακοινώσεις
Μαρία Παναγιώτου
|
Τρίτη 13.04.2021