Ολόκληρη η οικονομία του τόπου στηρίζεται στις ενδείξεις μίας αμφίβολης αξιοπιστίας εξέτασης (rapid test) και όχι στην επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος
Τρίτη 06.04.2021
Τρίτη 06.04.2021, από Γραφείο Τύπου

Δυστυχώς μία σειρά από αδιαμφισβήτητα γεγονότα επιβεβαιώνουν τους κακούς χειρισμούς και τις λανθασμένες αποφάσεις που έχουν ληφθεί σχετικά με το εφαρμοζόμενο εμβολιαστικό πρόγραμμα, όπως:

  • Αντί να δοθεί από την αρχή έμφαση στην μεγάλη προμήθεια εμβολίων των οποίων οι δύο δόσεις ολοκληρώνονται σε 3 βδομάδες (όπως Pfizer) η έμφαση δόθηκε στην προμήθεια εμβολίων της AstraZeneca που οι δόσεις ολοκληρώνονται σε 3 μήνες.
  • Η μη διευθέτηση εμβολιασμού με εμβόλια τεχνολογίας mRNA για το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό αλλά και για τους εργαζόμενους σε σημαντικούς τομείς της οικονομίας (χώροι εστίασης, ξενοδοχεία κ.ά.) ώστε μέσα σε 3 βδομάδες να ολοκληρωθεί πλήρως ο εμβολιασμός τους.
  • Το ότι ολόκληρη η οικονομία του τόπου στηρίζεται στις ενδείξεις μίας αμφίβολης αξιοπιστίας εξέτασης (τα rapid test) και όχι στην επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος με αποτέλεσμα οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, κύρια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (χώροι εστίασης κ.ά.) να είναι πλέον δυσβάστακτες.

Έχουμε κουραστεί να ακούμε για επιχειρήσεις που κλείνουν, για επιδόματα που δεν είναι αρκετά και που αργούν να φτάσουν στους δικαιούχους. Η μόνη λύση είναι η επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος με σωστό και αποτελεσματικό τρόπο ώστε να μπορέσουμε να προστατεύσουμε την υγεία των πολιτών και να οδηγηθούμε σε πλήρες άνοιγμα της αγοράς.

Τέλος, σημειώνουμε πως η παράταση αναστολής χειρουργείων στις ιδιωτικές κλινικές προκαλεί πρόσθετα προβλήματα στους ασθενείς αλλά και στις ίδιες τις κλινικές των οποίων τα λειτουργικά έξοδα τρέχουν, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η οικονομική τους βιωσιμότητα.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 6 Απριλίου 2021

Ανακοινώσεις