Δηλώσεις μετά τη συνάντηση του Προέδρου της ΕΔΕΚ με τις αγροτικές οργανώσεις
Παρασκευή 28.12.2018
Παρασκευή 28.12.2018, από Γραφείο Τύπου

Η ΕΔΕΚ στο πλευρό των γεωργών και κτηνοτρόφων

Μετά την συνάντηση που είχε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ με τους εκπρόσωπους των αγροτικών οργανώσεων ΠΕΚ, ΕΚΑ, ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΣ, Νέα Αγροτική Κίνηση και Ευρωαγροτικός, οι εκπρόσωποι των αγροτικών οργανώσεων ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ για την εποικοδομητική συνάντηση που είχαν και για την κατανόηση που επέδειξε ο κ. Σιζόπουλος στις οργανώσεις για τα προβλήματα που προκύπτουν από την φάκελο Χαλούμι, το κλείσιμο του Συνεργατισμού κ.ά.

Με τη σειρά του ο κ. Σιζόπουλος δήλωσε:

«Για ακόμα μια φορά είχαμε την ευκαιρία κατά τη συνάντηση που είχαμε με τους εκπροσώπους των αγροτικών οργανώσεων να ανταλλάξουμε πολύ εποικοδομητικές  προτάσεις, απόψεις, εισηγήσεις και γενικά προβληματισμούς με βασικό στόχο το πώς είναι δυνατό να υπάρξει ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας, κυρίως της γεωργίας και  της κτηνοτροφίας, μέσα από σύγχρονες μεθόδους, εξειδικευμένες καλλιέργειες και παραγωγές.

Καθώς επίσης και το πώς θα μπορέσουμε τα διάφορα δίκαια αιτήματα που προβάλλουν οι αγροτικές οργανώσεις να συμβάλουμε στην επίλυσή τους.

Έχουμε την εντύπωση πως ο καθένας πρέπει να αντιληφθεί πως ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας για έναν νησί όπως η Κύπρος είναι πρωταρχικής σημασίας. Ιδιαίτερα σήμερα που μέσα από τις οικονομικές επιπτώσεις που είχαν από την οικονομική κρίση που έπληξε την πατρίδα μας ο γεωργικός και κτηνοτροφικός κόσμος ο οποίος έχει καταβάλει τεράστιο κόστος. Γι αυτό και θα πρέπει στο πλαίσιο στοχευμένων μέτρων κοινωνικής συνεισφοράς να ενισχυθούν ώστε να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν στον τομέα της  οικονομίας που αναπτύσσουν και από την άλλη να ενισχυθούν αυτές οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Έχω την εντύπωση πως αυτή μας η συνεργία με τις αγροτικές οργανώσεις θα συνεχίσει να είναι εποικοδομητική σε μια σταθερή βάση.

Τέλος θα ήθελα  πραγματικά να ευχαριστήσω τις αγροτικές οργανώσεις που για τα κυπριακά δεδομένα έχουν επιδείξει μια πρωτόγνωρη ενότητα και πρωτοφανής συνεννόηση μεταξύ τους  που αυτό θεωρώ ότι είναι παράδειγμα προς μίμηση για τις υπόλοιπες οργανώσεις και για τα κόμματα. Κυρίως όμως αυτή η ενότητα ενισχύει τον αγώνα τους για  επίλυση  των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η γεωργία και κτηνοτροφία στην πατρίδα μας.

Λευκωσία, 28 Δεκεμβρίου 2018

 

 

Ανακοινώσεις