Στον τομέα της αποστολής ασθενών από την Κύπρο στο εξωτερικό, έχει επιτελεστεί σημαντικό έργο τα τελευταία χρόνια και αυτό αναγνωρίζεται γενικώς.
Η θέση της ΕΔΕΚ είναι ότι, ευθύνη και αρμοδιότητα για την αποστολή ασθενών στο εξωτερικό, πρέπει να έχει το Υπουργείο Υγείας, καθώς η επικοινωνία με ιατρικά κέντρα του εξωτερικού και η διαπραγμάτευση με αυτά, καθίσταται πιο εύκολη και θα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα, αν πραγματοποιείται από το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας και όχι από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας.
Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας θα πρέπει να αναλαμβάνει το κόστος της αποστολής του ασθενούς στο εξωτερικό και της νοσηλείας, αφού προηγηθούν όλες οι διαδικασίες και η διαπραγμάτευση από το Υπουργείο Υγείας.
Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 5 Μαρτίου 2025