Ο Κόλιν Στιούαρτ προσπαθεί να υπονομεύσει την Κυπριακή Δημοκρατία και πρέπει να ζητηθεί η ανάκληση του
Δευτέρα 17.06.2024
Δευτέρα 17.06.2024, από Γραφείο Τύπου

Η απόλυτα στοιχειοθετημένη θέση της ΕΔΕΚ ότι έπρεπε να γίνουν σκέψεις για να ζητηθεί η ανάκληση του επικεφαλής της UNFICYP, Κόλιν Στιούαρτ, επιβεβαιώνεται από τον τρόπο που ο κ. Στιούαρτ χειρίζεται το θέμα των παράνομων μεταναστών που είναι στη νεκρή ζώνη.
Ο Κόλιν Στιούαρτ ελέγχεται για σωρεία ενεργειών που προκαλούν ερωτήματα:

  • Γιατί η Ειρηνευτική Δύναμη επέτρεψε την είσοδο των παράνομων μεταναστών στη νεκρή ζώνη;
  • Πως εξηγείται το γεγονός ότι η Ειρηνευτική Δύναμη ήταν περίπου έτοιμη για την άφιξη των μεταναστών;
  • Γιατί ασκείται εκβιαστική πίεση στην Κυπριακή Δημοκρατία να προβεί σε τέτοιες ενέργειες, οι οποίες θα στείλουν το μήνυμα σε κύματα παράνομων μεταναστών ότι μπορούν να εισέρχονται στη νεκρή ζώνη, ως ένας νέος «διάδρομος» παράνομης εισόδου στα εδάφη που ελέγχει η Κυπριακή Δημοκρατία;
  • Γιατί η Ειρηνευτική Δύναμη δεν επαναπροωθεί στην Τουρκία τους παράνομους μετανάστες, που ομολόγησαν ότι ήρθαν από την Τουρκία μέσω διακινητών;
  • Και το χείριστο είναι ότι ο Κόλιν Στιούαρτ, με τις ενέργειες του, επιδιώκει να καταστήσει το φαινόμενο της μετανάστευσης δικοινοτικό, κάτι που θα ικανοποιεί την αξίωση του ψευδοκράτους για δήθεν «συνεργασία» στην αντιμετώπιση του φαινομένου.

Ο Κόλιν Στιούαρτ σε πολλές περιπτώσεις πιάστηκε να προσπαθεί να υπονομεύσει την Κυπριακή Δημοκρατία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα.
Γι’ αυτό, η ΕΔΕΚ καλεί εκ νέου την κυβέρνηση να προβεί σε σκέψεις για να ζητήσει την ανάκληση του.

 

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 17 Ιουνίου 2024

Ανακοινώσεις