Πρωτογενής τομέας και περιβάλλον στο επίκεντρο της συνάντησης
Παρασκευή 22.03.2024
Παρασκευή 22.03.2024, από Γραφείο Τύπου

Συνάντηση με την Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Μαρία Παναγιώτου, είχε σήμερα ο Προέδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.


Μετά τη συνάντηση, η Υπουργός Γεωργίας δήλωσε:  
«Είχαμε μια πάρα πολύ εποικοδομητική συζήτηση με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ και τους διάφορους εκπροσώπους τόσο στο κομμάτι του πρωτογενούς τομέα όσο και στο κομμάτι του περιβάλλοντος. Συζητήσαμε για τις προτεραιότητες του Υπουργείου για την επέκταση του πρωτογενούς τομέα και για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος. Εξηγήσαμε τα μέτρα και τις ενέργειες που κάνουμε αυτή τη στιγμή. Συζητήσαμε και για το θέμα της προστασίας από τις πυρκαγιές και δεχτήκαμε θετικά τις εισηγήσεις που μας κατατέθηκαν από τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ και την ομάδα του, τις οποίες φυσικά θα αξιολογήσουμε και θα επεξεργαστούμε με τους τεχνοκράτες του υπουργείου. Να ευχαριστήσω για αυτήν την πολύ εποικοδομητική συζήτηση και κυρίως για τις πολύ θετικές εισηγήσεις». 
 
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ προέβη στην εξής δήλωση: 
«Και εγώ από την πλευρά μου θέλω να ευχαριστήσω την αγαπητή Μαρία Παναγιώτου για αυτήν την πολύ εποικοδομητική συνάντηση που είχαμε, καθώς επίσης και τους συνεργάτες της, γιατί θεωρώ ότι η ενημέρωση που είχαμε για θέματα του τομέα του Υπουργείου της ήταν πάρα πολύ σημαντική και εποικοδομητική για μας, αλλά και την ίδια στιγμή για το γεγονός ότι μας δόθηκε η ευκαιρία να καταθέσουμε κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις σε αυτά τα ζητήματα. Πάντα με βασικό στόχο εποικοδομητικά να συμβάλουμε είτε στην υιοθέτηση κάποιων προτάσεων, είτε στην αξιοποίηση για τη βελτίωση των ήδη υφιστάμενων προτάσεων που υπάρχουν. Εκφράσαμε τη διαχρονική μας θέση για την ενίσχυσή, όσο το δυνατόν, του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας, έτσι ώστε να έχουμε ένα μια σχετική επάρκεια αγαθών πρώτης ανάγκης λόγω και της γεωγραφικής θέσης της πατρίδας μας. Συζητήσαμε τα θέματα που έχουν σχέση με το περιβάλλον, αλλά και τα ζητήματα που αφορούν τους τρόπους αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών που εξελίσσεται σε έναν πολύ σοβαρό κίνδυνο για την πατρίδα μας. Οπωσδήποτε αυτή η συνεργασία, η συνεννόηση και η εποικοδομητική συνεργασία θα συνεχίσουν και στο μέλλον».


                                                                                                              Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 22 Μαρτίου 2024
 
 

Ανακοινώσεις