Ο Ερντογάν επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ότι ο τελικός στρατηγικός στόχος της Τουρκίας είναι η ενσωμάτωση ολόκληρης της Κύπρου στην επικράτεια της
Τρίτη 19.03.2024
Τρίτη 19.03.2024, από Γραφείο Τύπου

Η αναφορά του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του, ότι το 1974 εάν η Τουρκία πίεζε λίγο περισσότερο θα καταλάμβανε ολόκληρη την Κύπρο, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ότι ο τελικός στρατηγικός στόχος της Τουρκίας είναι η ενσωμάτωση ολόκληρης της Κύπρου στην επικράτεια της, σύμφωνα με το σχέδιο «Επανάκτησης της Κύπρου», που εκπόνησε το Γραφείο Ειδικού Πολέμου το 1957.
Αυτό ουσιαστικά επιβάλλει, η Κυπριακή Δημοκρατία, μακριά από ψευδαισθήσεις, η πολιτική της να αποσκοπεί στην αποτροπή υλοποίησης του τουρκικού στόχου.
Η υιοθέτηση λύσης τουρκικής προέλευσης όπως η Διζωνική - Δικοινοτική Ομοσπονδία, με το συγκεκριμένο περιεχόμενο, που προνοεί γεωγραφικό διαχωρισμό πληθυσμού και ιδιοκτησίας γης, φέρνει την Τουρκία ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση του στόχου της.

Γι’ αυτό, αμετάκλητος στόχος πρέπει να είναι, η λύση του Κυπριακού να προνοεί:

  • Ένα κράτος, ένα λαό
  • Πλήρη εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου σε ολόκληρη την επικράτεια της Κύπρου
  • Κατοχύρωση των 4 βασικών ελευθεριών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για όλους τους νόμιμους κατοίκους της Κύπρου
  • Άμεση κατάργηση των εγγυήσεων και αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων συμπεριλαμβανομένων και των βρετανικών βάσεων.

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 19 Μαρτίου 2024

Ανακοινώσεις