Ο πολιτισμός αποτελεί μια από τις πιο ισχυρές ασπίδες προστασίας απέναντι στην επεκτατική πολιτική της Τουρκίας
Δευτέρα 04.03.2024
Δευτέρα 04.03.2024, από Γραφείο Τύπου


Τις θέσεις της ΕΔΕΚ για θέματα της αρμοδιότητας του Υφυπουργείου Πολιτισμού κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, ο οποίος επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος, είχε συνάντηση με την Υφυπουργό Πολιτισμού, Βασιλική Κασσιανίδου, από την οποία ενημερώθηκε για τους στόχους του Υφυπουργείου.
Μετά τη συνάντηση η κ. Κασσιανίδου δήλωσε:
«Είχα σήμερα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον κύριο Σιζόπουλο και να ενημερώσω για την πορεία του Υφυπουργείου Πολιτισμού, αυτόν τον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησης του Προέδρου Χριστοδουλίδη και της συγκυβέρνησης. Μιλήσαμε για διάφορα θέματα, για τα οποία θα θέλαμε και τη στήριξη της ΕΔΕΚ όταν φτάσουν στην Βουλή, παραδείγματος χάριν, το νομοσχέδιο του καλλιτέχνη και τα φορολογικά μέτρα για τη στήριξη γενικά του πολιτισμού. Ενημερώσαμε για τα προγράμματα στήριξης της πολιτιστικής παιδείας που κάνουμε με το Υπουργείο Παιδείας και τη βοήθεια της κυρίας Έλενας Περικλέους που έχει αναλάβει αυτό το κομμάτι, για πολλές δράσεις του Υφυπουργείου, για το νέο Κυπριακό Μουσείο και για άλλα θέματα τα οποία θα προωθηθούν αυτό τον χρόνο. Και νομίζω ήταν μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση».
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ δήλωσε:


«Από την πλευρά της ΕΔΕΚ θα ήθελα να ευχαριστήσω την κυρία Υφυπουργό και τις συνεργάτιδές της για αυτήν την ομολογουμένως εποικοδομητική συνάντηση, την οποία είχαμε. Είχαμε μια λεπτομερή ενημέρωση για τους σχεδιασμούς και τις δράσεις του υφυπουργείου που μας βρίσκουν απόλυτα σύμφωνους. Πρέπει να πούμε ότι είναι σχεδιασμοί αρκετά πρωτοποριακοί και αναβαθμισμένοι και είναι πάρα πολύ σημαντικό - και από τη δική μας την πλευρά, όπως καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις - εποικοδομητικά στηρίξουμε την υλοποίηση αυτών των δράσεων. Και για ακόμη μια φορά θα θέλαμε να τονίσουμε ότι ως μια ημικατεχόμενη πατρίδα που αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα φυσικής και εθνικής επιβίωσης λόγω της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας, είναι πάρα πολύ σημαντικό να αναβαθμίσουμε στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τον πολιτισμό, γιατί ο πολιτισμός στην ουσία αποτελεί, αν όχι την ισχυρότερη, μια από τις πιο ισχυρές ασπίδες προστασίας απέναντι στην επεκτατική πολιτική της Τουρκίας. Για αυτό και αυτήν την εποικοδομητική συνεργασία, εμείς έχουμε δώσει διαβεβαίωση προς την κύρια Υφυπουργό ότι θα τη συνεχίσουμε. Είμαστε στη διάθεσή της για κάθε τι να το, συζητήσουμε και να καταθέσουμε και εμείς τις δικές μας προτάσεις εποικοδομητικά για να συμβάλουμε και να βοηθήσουμε στην υλοποίηση και στην εκπλήρωση αυτού του υψηλού στόχου και έργου που πραγματοποιείται από το Υφυπουργείο».

 

 Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 4 Μαρτίου 2024

Ανακοινώσεις