Ικανοποιητικά τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής στο μεταναστευτικό
Τετάρτη 28.02.2024
Τετάρτη 28.02.2024, από Γραφείο Τύπου

Τα αποτελέσματα της πολιτικής της παρούσας διακυβέρνησης στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού φαινομένου, αποδεικνύουν ότι οι ενέργειες που έγιναν και τα μέτρα που ελήφθησαν είναι στη σωστή κατεύθυνση.


Η αύξηση του επαναπατρισμού μεταναστών, η αντιμετώπιση του κύματος από την Υποσαχάρια Αφρική και η μείωση του χρόνου εξέτασης αιτήσεων για άσυλο,  ενήργησαν καταλυτικά στην ανατροπή της εικόνας των προηγούμενων ετών.
Επίσης, η αλλαγή στην επιδοματική πολιτική και η αύξηση του χρόνου ένταξης των αιτητών ασύλου στην αγορά εργασίας, συνέβαλαν στο να καταστεί η Κύπρος λιγότερο ελκυστικός μεταναστευτικός προορισμός.


Επικροτούμε την πρόθεση του Υπουργού Εσωτερικών για εντατικοποίηση των προσπαθειών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, για επαναξιολόγηση του καθεστώτος της Συρίας, καθώς ο κύριος όγκος μεταναστών που δέχεται η Κύπρος, έρχεται από τη Συρία δια θαλάσσιας οδού μέσω του Λιβάνου.
Θεωρούμε ότι η σύσταση του Υφυπουργείου Μετανάστευσης και η συγκέντρωση όλων των υπηρεσιών που ασχολούνται με το φαινόμενο της μετανάστευσης κάτω από ένα φορέα, θα συμβάλει στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και χαιρετίζουμε το γεγονός ότι η κυβέρνηση προώθησε έγκαιρα το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή.
 

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 28 Φεβρουαρίου 2024

Ανακοινώσεις