Ομιλία του Προέδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου στην Παγκύπρια Συνδιάσκεψη
Δευτέρα 12.02.2024
Δευτέρα 12.02.2024, από Γραφείο Τύπου

Η σημερινή Παγκύπρια Συνδιάσκεψη αποτελεί την ολοκλήρωση μιας δημοκρατικής και διαφανούς διαδικασίας που άρχισε με τη σύνοδο της Κ.Ε. στις 8 π. Οκτωβρίου και καθόρισε την πορεία προς τις εκλογές της 9ης προσεχούς Ιουνίου, για την ανάδειξη ευρωβουλευτών και εκπροσώπων στην Τ.Α.. Μιας εκλογικής αναμέτρησης με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που προσδιορίζονται στην ταύτιση των ευρωεκλογών με τις εκλογές της Τ.Α., μέσα από ένα πολύπλοκο εκλογικό σύστημα, αλλά καθοριστικής σημασίας για την παραπέρα πορεία του κόμματος.
Στη βάση λοιπόν του πλαισίου όπως καθορίστηκε, η Κ.Ε. του Κόμματος στην τακτική σύνοδο της 8ης Οκτωβρίου 2023 έλαβε συγκεκριμένες αποφάσεις οι συνοψίζονται στα εξής:
-         Αυτόνομη κάθοδος στις ευρωεκλογές με ψηφοδέλτιο το οποίο θα συγκροτηθεί με ευθύνη της ηγεσίας του Κόμματος και θα ανακοινωθεί σε Παγκύπρια Συνδιάσκεψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 20 Ιανουαρίου και 10 Φεβρουαρίου του 2024.
-         Κύριος στόχος η εκλογή ευρωβουλευτή και σε κάθε περίπτωση με  ποσοστό όχι μικρότερο από αυτό των τελευταίων Βουλευτικών εκλογών.
-         Όλα τα στελέχη του Κόμματος θέτουν την υποψηφιότητά-τους στη διάθεση της ηγεσίας τόσο για το ευρωψηφοδέλτιο, όσο και για τα ψηφοδέλτια της Τ.Α.
-         Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2023 οι Ε.Ε. να καταθέσουν εισηγήσεις για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων για τους Δημοτικούς Συμβούλους
-         Η ηγεσία του Κόμματος να διερευνήσει τη δυνατότητα για συνεργασία με άλλα κόμματα για την εκλογή Προέδρων Ε.Ο., Δημάρχων και Αντιδημάρχων.
-         Η όποια συνεργασία δεν θα είναι οριζόντια σε ολόκληρη την επικράτεια, αλλά θα καθοριστεί ανάλογα με τα δεδομένα της κάθε περιοχής.
Στη βάση των παραπάνω αποφάσεων το Π.Γ. στη συνεδρία-του στις 18.1.2024, καθόρισε τις παραμέτρους για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου για τις ευρωεκλογές. Αυτές περιλάμβαναν:
-         Οι υποψήφιοι να καλύπτουν γεωγραφικά ολόκληρη την επικράτεια
-         Ο αριθμός των γυναικών υποψηφίων να είναι κατ΄ ελάχιστον δύο (2)
-         Ο αριθμός  των συνεργαζομένων με το ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ να μην υπερβαίνει τους δύο (2), και
-         Οι υποψήφιοι να είναι άτομα με ήθος, κύρος και να έχουν τη δυνατότητα εκπροσώπησης
Για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου υπήρξε ένας ευχάριστος πονοκέφαλος. Για πρώτη φορά από τις πρώτες εκλογές του 2004 δεν χρειάστηκε να γίνει επιστράτευση για την συμπλήρωση του ψηφοδελτίου, γιατί ο αριθμός των ενδιαφερομένων ήταν πέραν του διπλάσιου.
Τελικά όπως ανακοινώθηκε το Π.Γ. στη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης 8ης Φεβρουαρίου, αποφάσισε το ψηφοδέλτιο να αποτελείται από τους εξής έξι (6) υποψηφίους
-         Αναστασίου Νίκο
-         Αποστόλου Ανδρέα
-         Γιόκκα Παντελίτσα
-         Κανάρη Βίβια
-         Μυριάνθους Ηλία
-         Φιλίππου Νικόλα
Συναγωνίστριες και συναγωνιστές υποψήφιοι, από σήμερα όλοι μαζί αναλαμβάνουμε τη βαριά ευθύνη να φέρουμε εις πέρας με επιτυχία μια δύσκολη αποστολή. Πρέπει να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών των μελών και των φίλων, αλλά των υποχρεώσεων έναντι της πατρίδας-μας.
Με αυτή την ευκαιρία θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους συναγωνιστές που έθεσαν τον εαυτόν-τους στη διάθεση του Κόμματος και τελικά δεν επιλέγηκαν ως υποψήφιοι για την εποικοδομητική στάση που τήρησαν, αλλά και τη διαβεβαίωσή-τους ότι θα αγωνιστούν και θα συμβάλουν με όλες-τους τις δυνάμεις στην επίτευξη των εκλογικών στόχων του Κόμματος.
Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια η Κύπρος, η πατρίδα-μας, να συνεχίσει να εκπροσωπείται στη 2η μεγαλύτερη πολιτική ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου, τη Σοσιαλιστική.
Αναφορικά με τη μεταρρύθμιση της Τ.Α., το τελευταίο χρονικό διάστημα στην πορεία προς στις εκλογές και την προσπάθεια εφαρμογής της νομοθεσίας, αποκαλύπτονται το ένα μετά το άλλο τα προβλήματα, η μια μετά την άλλη οι σκοπιμότητες που καθόρισαν και την τελική-της μορφή. Αποκορύφωμα οι πρόσφατες δηλώσεις του Υπ. Εσωτερικών με τις οποίες προσδιορίζονται οι σκοπιμότητες που περιλαμβάνονται στη νομοθεσία. Σκοπιμότητες τις οποίες η ΕΔΕΚ είχε υποδείξει τόσο κατά τη διάρκεια διαμόρφωσης του τελικού κειμένου της νομοθεσίας όσο και κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την ψήφισή-της. Όμως όπως είναι φυσικό οι υπεύθυνοι δεν αναγνωρίζουν ούτε τα λάθη-τους ούτε και τις σκοπιμότητες που τους οδήγησαν στην ψήφισή-της.
Η ΕΔΕΚ ήταν το μόνο κόμμα που καταψήφισε τη συγκεκριμένη νομοθεσία υποδεικνύοντας ότι η υιοθέτησή-της όχι μόνο δεν θα οδηγήσει σε μεταρρύθμιση την Τ.Α. αλλά σε απορρύθμιση. Η Τ.Α. είναι η πλησιέστερη προς τον πολίτη εξουσία και πρέπει να παρέχεται η δυνατότητα στους δημότες  να εκπροσωπούνται στο μεγαλύτερο δυνατό φάσμα. Αυτό επιτυγχάνεται με την υιοθέτηση της απλής αναλογικής ως εκλογικού συστήματος.  Η νομοθεσία όπως ψηφίστηκε ουσιαστικά στοχεύει στον αποκλεισμό των  μικρότερων κομμάτων και ανεξάρτητων συνδυασμών των πολιτών  και μονοπώλησης του θεσμού κυρίως από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, στη βάση της λογικής του πάρε –δώσε.
Πρώτη απόδειξη της σκοπιμότητας είναι ο τρόπος συνένωσης των Δήμων.
Δεύτερη απόδειξη ενώ ενοποιήθηκαν οι Δήμοι για να υπάρχει ενιαία ανάπτυξη, διατηρήθηκαν ως εκλογικά και άρα και ως Διοικητικά Δημοτικά Διαμερίσματα. Παραδοξότητα στον ίδιο δρόμο δημότες που κατοικούν ο ένας δίπλα στον άλλο, ή ο ένας απέναντι από τον άλλο να ψηφίζουν διαφορετικούς Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους.
Τρίτη απόδειξη, ο τρόπος εκλογής των Δημοτικών αξιωματούχων παραπέμπει σε μια ιδιαίτερη μορφή εκλογικού συστήματος, το οποίο κατά έμμεσο τρόπο παραπέμπει σε πλειοψηφικό . Παράδειγμα Δήμος Πόλης Χρυσοχούς.
Ενώ ως δικαιολογία για την συνένωση των Δήμων ήταν η μείωση του κόστους λειτουργίας, αυξήθηκε ο αριθμός των  Αντιδημάρχων με αρχικό ετήσιο κόστος μισθοδοσίας 2.3 εκ. ευρώ.
Για να δικαιολογηθεί η ίδρυση ενός Δήμου, εντάχθηκαν αρκετές κοινότητες με αποτέλεσμα να αποψιλώνεται η Ένωση Κοινοτήτων, αλλά και το Κοινοτικό Συμβούλιο από συλλογικό όργανο διαχείρισης των προβλημάτων της Κοινότητας να μετατρέπεται σε μονομελές (Αντιδήμαρχος). Π.χ. ενώ οι Δήμοι Πολεμιδιών και Ύψωνα δεν μπορούσαν να ενοποιηθούν, εντάχθηκαν στον Δήμο Ύψωνα οι κοινότητες  Ακρωτηρίου, Σωτήρας, Ασώματου κ.λ.π.
Είναι λοιπόν προφανές ότι μέσα σε αυτές τις συνθήκες πρέπει να δώσουμε και τη μάχη των εκλογών της Τ.Α. με βασικό στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή εκπροσώπηση στα Δημοτικά και Κοινοτικά Συμβούλια.
Αναφορικά με τα ψηφοδέλτια των Δημοτικών Συμβούλων πληρώθηκαν οι θέσεις των υποψηφίων σε ποσοστό πέραν του 95%. Ένας μικρός αριθμός κενών θέσεων θα καλυφτεί μέχρι και τέλος του μήνα. Για πρώτη φορά σε Δημοτικές εκλογές τα ψηφοδέλτια της ΕΔΕΚ παρουσιάζουν αυτό το ποσοστό πληρότητας, αλλά και συμμετοχής υποψηφίων ικανών να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μιας δύσκολης εκλογικής αναμέτρησης.
Με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές-μου ευχαριστίες  στα προεδρεία των Ε.Ε., αλλά και στον Δντή του Κόμματος και τα έμμισθα στελέχη του Οργανωτικού Γραφείου για την εξαιρετική προσπάθεια που κατέβαλαν για τον καταρτισμό των ψηφοδελτίων.
Άφησα τελευταίους και όχι τυχαία για να ευχαριστήσω τους Ελεύθερους Πολίτες, οι οποίοι σε αυτή την πορεία συγκρότησης των ψηφοδελτίων συνέβαλαν στην ολοκλήρωσή-τους ουσιαστικά και καθοριστικά. Όμως το πλέον σημαντικό που θα πρέπει να τονίσω, είναι η κοινή εκπεφρασμένη θέληση για πολιτική και κοινωνική συμπόρευση. Μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες και τους ίδιους προβληματισμούς. Αγωνιζόμαστε για να προστατεύσουμε την πατρίδα-μας από τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας, να προστατεύσουμε τους συμπατριώτες-μας που προέρχονται από τις ευάλωτες ομάδες από τις σοβαρές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις που επέφεραν η οικονομική κρίση του 2012-13, το κούρεμα των καταθέσεων, οι εκποιήσεις, η πανδημία του κορονοϊού, η ασυδοσία των τραπεζιτών και της οικονομικής ολιγαρχίας, ο πόλεμος στην Ουκρανία και τη Γάζα.
Αναφορικά με τις συνεργασίες με άλλα κόμματα για την εκλογή Προέδρων Ε.Ο., Δημάρχων και Αντιδημάρχων, έγιναν επαφές με όλα τα κόμματα. Από την πλευρά της ΕΔΕΚ είμαστε  συγκεκριμένοι στις προτάσεις-μας και επιδιώξαμε η όποια συνεργασία να είναι καθαρή, έντιμη, να εκπέμπει αξιοπιστία και όχι ευκαιριακή σκοπιμότητα.
Από την αρχή ξεκαθαρίσαμε στους εν δυνάμει συνεργαζόμενους ότι στόχος δεν ήταν απλά η εκλογική συνεργασία, αλλά η συνέχιση και ενδυνάμωση μιας συνεργασίας στο πλαίσιο λειτουργίας της Τ.Α. για να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα προς όφελος των πολιτών.
Στη βάση λοιπόν των παραπάνω δεδομένων βρισκόμαστε σήμερα στην Παγκύπρια Συνδιάσκεψη για να επικυρώσουμε τα ψηφοδέλτια του Κόμματος, τόσο για τις ευρωεκλογές όσο και για τις εκλογές της Τ.Α. και ταυτόχρονα η σημερινή Συνδιάσκεψη να αποτελέσει την έναρξη της τελικής φάσης του προεκλογικού-μας αγώνα για την επίτευξη των στόχων του τέθηκαν.
Γνωρίζουμε ότι ο αγώνας θα είναι δύσκολος.
Ο πόλεμος θα είναι πολυμέτωπος και η υπονόμευση που θα δεχθούμε θα είναι άνευ ορίων, ήδη το διαπιστώνουμε. Άλλοτε θα είναι ορατός και άλλοτε  αόρατος.
Το μένος των αντιπάλων, όλων των προελεύσεων, μεγιστοποιήθηκε γιατί στις τρεις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις απέτυχαν. Η ΕΔΕΚ παρέμεινε όρθια αξιόπιστη και δικαιωμένη  για τις θέσεις-της.
Στις Βουλευτικές εκλογές του 2016 περίμεναν συντριβή. Τους διαψεύσαμε, αν και λαβωμένοι επιβιώσαμε ως 4ο Κοινοβουλευτικό Κόμμα. Το εκλογικό αποτέλεσμα άφησε στους αντιπάλους αλλά και στους άσπονδους φίλους της ΕΔΕΚ γλυκόπικρη γεύση. Γλυκιά γιατί η ΕΔΕΚ απώλεσε περίπου το 30% της εκλογικής-της δύναμης και πικρής γιατί κατέλαβε την 4η κοινοβουλευτική θέση και δεν συνετρίβει όπως περίμεναν και επιθυμούσαν.
Στις ευρωεκλογές του 2019 δεν περίμεναν να εκλέξουμε ευρωβουλευτή, ούτε και τα ποσοστά που συγκεντρώσαμε. Τους διαψεύσαμε. Το εκλογικό ποσοστό του 2019 πρόσθεσε στο στρατόπεδο των αντιπάλων και άλλους, ακόμα και κάποιους που φαινομενικά ήταν σύμμαχοι. Προκάλεσε ανησυχία σε κάποιους κύκλους, οι οποίοι επιστράτευσαν και πάλι μηχανισμούς και μηχανορραφίες και επιχείρησαν  μια νέα συντονισμένη και πολυεπίπεδη επίθεση εναντίον της ΕΔΕΚ, επιστρατεύοντας κάθε διαθέσιμο  μέσο.
Στις Βουλευτικές εκλογές του 2021 η πολεμική ήταν ακόμα μεγαλύτερη. Η αύξηση των ποσοστών του Κόμματος και η εκλογή ενός ακόμα Βουλευτή στην εκλογική περιφέρεια της Λάρνακας, ενίσχυσε ακόμα περισσότερο το μένος εναντίον της ΕΔΕΚ
Στόχος η μείωση των εκλογικών ποσοστών και η απαξίωση της ΕΔΕΚ στην κοινωνία. Εξέλιξη η οποία να οδηγήσει στην αποδυνάμωση ή/και στη φίμωση μιας ενοχλητικής φωνής σε κορυφαία θέματα που απασχολούν το λαό-μας, όπως το κυπριακό, τις ευθύνες κάποιων για την οικονομική κρίση, το ΓεΣΥ, θέματα κοινωνικής πολιτικής κ.ά.
Η ΕΔΕΚ είναι το Κόμμα που
-         από το 2008 πρόβλεψε την επερχόμενη οικονομική κρίση λόγω της ασυδοσίας των τραπεζιτών αλλά και της ατολμίας των αρμοδίων να λάβουν μέτρα.
-         Πρότεινε να μη γίνει κούρεμα των καταθέσεων, αλλά δανεισμός από τους καταθέτες έναντι 10ετούς κρατικού ομολόγου
-         Καταψήφισε τον νόμο για τις εκποιήσεις
-         Πρότεινε να μην κρατικοποιηθεί ο Συνεργατισμός και να στηριχθεί οικονομικά αγοράζοντας το κράτος ΜΕΔ των πολιτών ώστε να προστατευθεί η περιουσία-τους από εκποίηση
-         Ενίσχυσε το πλαίσιο αφερεγγυότητας προς όφελος των ευάλωτων καλόπιστων δανειοληπτών
-         Το 2017 κατάθεσε πρόταση για σύσταση τμήματος ειδικής δικαιοδοσίας στα επαρχιακά δικαστήρια για την προσφυγή των δανειοληπτών που διαφωνούν με τις υπερχρεώσεις των τραπεζών και τη διαδικασία εκποίησης της περιουσίας-τους
-         Τον Δεκέμβριο του 2022 ζήτησε το 50% της αύξησης των επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια, να το απορροφήσουν οι τράπεζες λόγω των υπερκερδών που παρουσιάζουν
-         Το 2021 κεφαλαιοποίήσε 13 προτάσεις κοινωνικής πολιτικής προς όφελος των ευάλωτων ομάδων για να ψηφίσουμε τον κρατικό προϋπολογισμό.
-         Προειδοποίησε για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την υποβάθμιση της ποιότητας των προσφερομένων ιατρικών υπηρεσιών στους ασθενείς, από τον λανθασμένο τρόπο εφαρμογής της νομοθεσίας για το ΓεΣΥ. Εφαρμογή η οποία όπως καθημερινά επιβεβαιώνεται έγινε για να εξυπηρετήσει συμφέροντα και σκοπιμότητες, που οδηγεί στη διασπάθιση των εισφορών των πολιτών.
-         Αγωνίζεται σταθερά και με συνέπεια όσον αφορά την επίλυση του Κυπριακού. Θέσεις οι οποίες διαχρονικά δικαιώνονται γιατί είναι αποτέλεσμα ορθολογικής ανάλυσης των δεδομένων και όχι για να είμαστε αρεστοί σε κάποιους που ουσιαστικά προκάλεσαν και  συντηρούν το πρόβλημα για να ικανοποιήσουν τα δικά-τους γεωστρατηγικά συμφέροντα.
 Σε αυτή τη δύσκολη πορεία που ακολουθούμε μπορεί να έγιναν λάθη, να υπήρξαν παραλείψεις. Είναι λογικό όταν πορεύεσαι σε δύσκολα μονοπάτια με πολλαπλούς αντιπάλους να καιροφυλακτούν, να προκύπτουν και προβλήματα. Αρκεί τα λάθη να μην γίνονται για να ικανοποιήσουν συμφέροντα ξένα προς τις αρχές και τις θέσεις του Κόμματος, λάθη επιβλαβή για την πατρίδας και τον λαό-μας. Λάθη δεν κάνουν όσοι δεν εργάζονται, όσοι δεν αγωνίζονται. Σε μας όμως επαφίεται να τα αντιμετωπίσουμε με τη μεγαλύτερη δυνατή συνεννόηση και καλή διάθεση. Δεν είναι η ώρα της μεμψιμοιρίας. Την ώρα που προχωρούμε μπροστά δεν γίνεται να πισωγυρίζουμε. Πρώτα ολοκληρώνεται η μάχη και μετά γίνεται ο απολογισμός, η απόδοση ευσήμων ή ευθυνών.
Με ενότητα και δυναμισμό πρέπει να δώσουμε αποστομωτική απάντηση σε αυτούς που μας αμφισβητούν, σε αυτούς που επιχειρούν να φιμώσουν μια φωνή πατριωτικής και δημοκρατικής ευθύνης, τη φωνή της ΕΔΕΚ.
Για ακόμα μια φορά είναι σημαντικό να στείλουμε προς όλες τις κατευθύνσεις το μήνυμα ότι είμαστε αρκετά δυνατοί για να μας λυγίσουν, να μας γονατίσουν.
Να τους αποδείξουμε ότι δεν έχουμε πει ακόμα την τελευταία-μας λέξη. Η δική-μας παρτίδα δεν παίχτηκε ακόμα. Θα παιχτεί την ώρα που εμείς θα αποφασίσουμε. Δεν συμμετέχουμε σε πλειστηριασμούς νομιμοφροσύνης προς τρίτους, που θέτουν σε κίνδυνο την φυσική και εθνική επιβίωση του λαού-μας.
Τα όνειρά-μας δεν βγαίνουν σε πλειστηριασμό, παλεύουμε να τα υλοποιήσουμε κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Δεν μας λυγίζουν οι δυσκολίες, αντίθετα μας πεισμώνουν, μας κάνουν πιο δυνατούς.
Οι επόμενες εκλογές και κυρίως οι ευρωεκλογές είναι εκλογική μάχη  καθοριστικής σημασίας. Το αποτέλεσμα της οποίας θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό και το μέλλον και την έκβαση του πολέμου.
Είναι η μάχη που πρέπει να κερδίσουμε, που θα εδραιώσει την ΕΔΕΚ ως μία αξιόπιστη πολιτική δύναμη και θα τερματίσει την αμφισβήτηση από επίδοξους και άλλους μνηστήρες.
Η επιτυχής έκβαση  όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες βρίσκεται στα δικά-μας χέρια.
Η ΕΔΕΚ μπορεί και πρέπει να πετύχει τους εκλογικούς-της στόχους.
Έχουμε την αυτοπεποίθηση αλλά και τη δυνατότητα να ανατρέψουμε αρνητικές καταστάσεις, αλλά και να επιβάλουμε νέα δεδομένα.  Η δύναμή-μας βρίσκεται στις καθαρές-μας θέσεις και σφυρηλατείται με την ενότητά-μας.
Από αυτό το βήμα, της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης, θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε όλους αυτούς που νομίζουν ότι μπορούν να στήνουν παιγνίδια σε βάρος της ΕΔΕΚ, σε όσους προσπαθούν να μας οδηγήσουν σε εσωστρέφεια και αποπροσανατολισμό, σε όσους επιχειρούν να κάμψουν το ηθικό των στελεχών και των φίλων, ακόμα και σε όσους καιροφυλακτούν ή αναμένουν από μια ενδεχόμενη εκλογική-μας αποτυχία, να επενδύσουν για την υλοποίηση των δικών-τους στόχων σε βάρος της ΕΔΕΚ, ότι ματαιοπονούν.
Πρέπει να έχουν ήδη αντιληφθεί  ότι δεν μπορούν να στήνουν παιγνίδια σε βάρος της ΕΔΕΚ. Αργά ή γρήγορα θα διαπιστώσουν ότι τελικά θύματα των παιγνιδιών-τους θα είναι οι ίδιοι.
Οι ΕΔΕΚίτες με τη βοήθεια και τη συμπόρευση των φίλων-μας, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια με ήθος και αξιοπρέπεια για να επιτύχουμε τους εκλογικούς-μας στόχους, να εκλέξουμε ευρωβουλευτή για να ισχυροποιήσουμε τη θέση της πατρίδας-μας στην Ευρώπη, για να μην απουσιάζει η Κύπρος από τη 2η μεγαλύτερη ομάδα του ευρωκοινοβουλίου, να εκλέξουμε εκπροσώπους στην Τ.Α. για να είναι θετική και αποδοτική η παρέμβασή-μας προς όφελος των πολιτών.
Φέτος που θα γιορτάσουμε τα 55 χρόνια από την ίδρυση της ΕΔΕΚ, σε πραγματικά δίσεκτα χρόνια, πρέπει να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να πετύχουμε τους στόχους-μας και την επιτυχία-μας να την αφιερώσουμε
-         στον ιδρυτή του κόμματος, τον αγωνιστή, τον οραματιστή, τον πολιτικό-μας καθοδηγητή, τον Βάσο Λυσσαρίδη
-         στους ήρωες συναγωνιστές-μας τον Κόκο Φωτίου, το Δώρο Λοίζου και τους τόσους άλλους επώνυμους και ανώνυμους, και
-         στη νέα γενιά των στελεχών του Κόμματος-μας που σύντομα θα κληθούν να αναλάβουν την σκυτάλη.

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 11 Φεβρουαρίου 2024

Ανακοινώσεις