Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αργοπορίας για πάταξη της οπαδικής βίας σε αθλητικούς χώρους
Πέμπτη 01.02.2024
Πέμπτη 01.02.2024, από Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αργοπορίας σε ότι αφορά τις δράσεις που πρέπει να αναληφθούν για να παταχθεί το φαινόμενο της οπαδικής βίας σε αθλητικούς χώρους.
Ήδη κινδύνεψε η σωματική ακεραιότητα φιλήσυχων φιλάθλων και απευχόμαστε να κινδυνέψουν ακόμα και ζωές.
Εισηγούμαστε:

  • Αυστηροποίηση των ποινών για παραβάτες εντός και εκτός του αθλητικού χώρου και όχι να εξαντλείται η τιμωρία στον αποκλεισμό εισόδου σε αθλητικό χώρο. Οι ποινές πρέπει να είναι πραγματικά αποτρεπτικές.
    Κλείσιμο των παράνομων συνδέσμων φιλάθλων και συνυπευθυνότητα των σωματείων για τους συνδέσμους φιλάθλων. Είναι πολύ καλά γνωστό ότι οι παράνομοι σύνδεσμοι αποτελούν φυτώρια εγκληματιών, ενώ και οι σύνδεσμοι φιλάθλων αξιοποιούνται από πολλές διοικήσεις σωματείων, προς εξυπηρέτηση συμφερόντων διοικήσεων σωματείων.
  • Εγκατάσταση σε αθλητικούς χώρους εξοπλισμού εντοπισμού και ταυτοποίησης παραβατών, για να υπάρχουν στοιχεία και να προσάγονται οι παραβάτες ενώπιον της δικαιοσύνης.

 

Κανένας, ούτε η εκτελεστική εξουσία, ούτε η νομοθετική εξουσία, ούτε η Αστυνομία, ούτε η ΚΟΠ, ούτε τα σωματεία είναι άμοιροι ευθυνών, γι’ αυτό επιβάλλεται όλοι να συντονιστούν, για να ληφθούν μέτρα άμεσα εφαρμόσιμα και αποτελεσματικά.

 Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 1 Φεβρουαρίου 2024

Ανακοινώσεις