Οι ευχές για το νέο χρόνο συνοδεύονται από την ευχή για απελευθέρωση και κοινωνική δικαιοσύνη
Κυριακή 31.12.2023
Κυριακή 31.12.2023, από Γραφείο Τύπου

Οι ευχές για το νέο χρόνο, για εκπλήρωση των προσωπικών στόχων του καθενός, αλλά και ευόδωση των συλλογικών εθνικών και κοινωνικών πόθων, για μας στην ΕΔΕΚ, συνοδεύονται από την ευχή για απελευθέρωση των κατεχομένων εδαφών μας και επίτευξη κοινωνικής δικαιοσύνης.

Όμως, δεν περιοριζόμαστε μόνο στις ευχές, γιατί γνωρίζουμε ότι τίποτα δεν αποκτάται χωρίς αγώνες.

Η έλευση του νέου χρόνου, μας δίνει την ευκαιρία να επαναλάβουμε στην ουσία αυτά για τα οποία η ΕΔΕΚ αγωνίζεται εδώ και μισό αιώνα και να διακηρύξουμε με αποφασιστικότητα ότι:

-Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για λύση στο Κυπριακό, που να απελευθερώνει την κατεχόμενη πατρίδα μας και να την απαλλάσσει δια παντός από τον τουρκικό στρατό κατοχής, τους έποικους, τις αναχρονιστικές εγγυήσεις και τα «παρεμβατικά» δικαιώματα.

-Επιμένουμε σε λύση που θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα για όλους τους νόμιμους πολίτες, θα εφαρμόζει χωρίς παρεκκλίσεις το κοινοτικό κεκτημένο και τις βασικές ελευθερίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ενόψει της κινητικότητας στο Κυπριακό και με δεδομένη την άτεγκτα αδιάλλακτη τουρκική στάση, ξεκαθαρίζουμε για μια ακόμη φορά και προειδοποιούμε, ότι δεν θα δεχθούμε μεσοβέζικες προτάσεις ή κεκαλυμμένη διχοτόμηση μέσω συνομοσπονδιακής διευθέτησης τύπου ΔΔΟ, για χάρη του κλεισίματος του Κυπριακού.

Επαναβεβαιώνουμε επίσης ότι θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό των ευάλωτων στρωμάτων της κοινωνίας μας, με υλοποιήσιμες προτάσεις, χωρίς καμία έκπτωση στη σοσιαλιστική ιδεολογία μας.

Ο νέος χρόνος θα μας βρει στο μετερίζι του αγώνα για απελευθέρωση, για μείωση του χάσματος της κοινωνικής ανισότητας, για ένα πραγματικά αποτελεσματικό Γενικό Σύστημα Υγείας, για δημόσια παιδεία που να παράγει σκεπτόμενους πολίτες, για αντιμετώπιση του μεταναστευτικού φαινομένου, με αποφασιστικότητα και με εφικτές προτάσεις, μακριά από λαϊκισμούς και κενά συνθήματα.

Ευχόμαστε Καλή Χρονιά.      

 

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 31 Δεκεμβρίου 2023

Ανακοινώσεις