Σήμερα επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε η περαιτέρω ενίσχυση και αναγνώριση των δημόσιων νοσηλευτηρίων
Πέμπτη 28.12.2023
Πέμπτη 28.12.2023, από Γραφείο Τύπου

Επισκέψεις σε κρατικά νοσηλευτήρια σε όλη την ελεύθερη Κύπρο, πραγματοποίησαν σήμερα κλιμάκια της ΕΔΕΚ, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Στο κλιμάκιο που επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και το Νοσοκομείο Κυπερούντας, επικεφαλής ήταν ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, ο οποίος είπε ότι η ετήσια επίσκεψη στα κρατικά νοσηλευτήρια αυτές τις μέρες, αποτελεί έκφραση εκτίμησης για το έργο που επιτελεί το ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και άλλο προσωπικό.

Με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Μαρίνος Σιζόπουλος αναφέρθηκε στην προσφορά των κρατικών νοσηλευτηρίων κατά την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού, «η οποία απέδειξε όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο, ότι όπου υπήρχαν ισχυρά δημόσια νοσηλευτήρια εργάστηκαν σε πολύ σκληρές συνθήκες και κατόρθωσαν να αντεπεξέλθουν στην πολύ δύσκολη κατάσταση που είχε δημιουργηθεί».

Τόνισε πως «σήμερα επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε, στα πλαίσια του Σχεδίου Υγείας η περαιτέρω ενίσχυση και αναγνώριση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, τόσο σε επιστημονικό προσωπικό όσο και λοιπό προσωπικό, ώστε να αποκτήσουν την οικονομική αυτοδυναμία και βιωσιμότητα και την ίδια στιγμή να αποτελέσουν όπως αποτελεί και η φιλοσοφία του ΓεΣΥ, τη ραχοκοκαλιά του συστήματος υγείας της πατρίδας μας».

Ο κ. Σιζόπουλος υπογράμμισε την πρόθεση της ΕΔΕΚ για στήριξη των νοσηλευτηρίων. «Από πλευράς της η ΕΔΕΚ θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα δημόσια νοσηλευτήρια και να προωθούμε αιτήματα για επίλυση των προβλημάτων και περαιτέρω βελτίωση τους», είπε.

 

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 28 Δεκεμβρίου 2023

Ανακοινώσεις