Το μεταναστευτικό δεν επιλύεται με μη – υλοποιήσιμα, κενά περιεχομένου συνθήματα ή πολιτικές ανοικτών πυλών
Πέμπτη 21.12.2023
Πέμπτη 21.12.2023, από Γραφείο Τύπου

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση, για αντιμετώπιση του μεταναστευτικού φαινομένου, είναι στη σωστή κατεύθυνση και μας ικανοποιούν, καθώς δύο από αυτά, τα κυριότερα κατά την άποψη μας, είναι πάγιες θέσεις και προτάσεις της ΕΔΕΚ, δηλαδή το επίδομα για αιτητές ασύλου να καταβάλλεται μέσω προπληρωμένης κάρτας αντί μετρητών και η αυστηροποίηση των ποινών για διακινητές.
Επίσης κατά την άποψη μας, η κατεύθυνση στην οποία πρέπει η Κυπριακή Δημοκρατία να συνεχίζει να κινείται, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι:

  • Η συμβολή της ΕΕ στον περιορισμό των παράνομων αφίξεων στην Κύπρο, είτε διά θαλάσσης, είτε μέσω των κατεχομένων περιοχών.
  • Η εντατικοποίηση των προσπαθειών για υπογραφή συμφωνιών της ΕΕ με χώρες της Αφρικής και της Ασίας για γρήγορο και μαζικό επαναπατρισμό παράτυπων οικονομικών μεταναστών.
  • Η ομοιόμορφη κατανομή όσων δικαιούνται τη χορήγηση ασύλου και σε άλλες χώρες της ΕΕ και όχι μόνο σε χώρες πρώτης υποδοχής, όπως η Κύπρος.

Το μεταναστευτικό είναι πολυσύνθετο πρόβλημα και δεν επιλύεται με μη – υλοποιήσιμα, κενά περιεχομένου συνθήματα, που παραπλανούν το λαό ή πολιτικές ανοικτών πυλών.
 

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 21 Δεκεμβρίου 2023
 

 

Ανακοινώσεις