Εκτός του διακαούς πόθου της επιστροφής, το στεγαστικό και η ισότιμη κατανομή βαρών, τα σοβαρότερα προβλήματα του προσφυγικού κόσμου
Δευτέρα 13.11.2023
Δευτέρα 13.11.2023, από Γραφείο Τύπου

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων, είχε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος. Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ προέβη στην εξής δήλωση:


«Από την πλευρά της ΕΔΕΚ, θα ήθελα να ευχαριστήσω την αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων γι’ αυτή την πολύ εποικοδομητική συνάντηση. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι τα θέματα που έχουν θιγεί είναι τα θέματα που διαχρονικά ταλανίζουν την κυπριακή κοινωνία και κυρίως τον προσφυγικό κόσμο και έχουμε καθήκον και υποχρέωση, όχι μόνο τα κόμματα, αλλά ολόκληρη η πολιτεία και οι εκάστοτε κυβερνήσεις, να εγκύψουμε με ιδιαίτερη σημασία σ’ αυτά τα ζητήματα, για να δοθεί η σωστή, η γρήγορη και η κατάλληλη λύση. Προφανώς, τα δύο πιο σοβαρά ζητήματα που πρέπει άμεσα να αντιμετωπίσει το κράτος, είναι το θέμα της στεγαστικής πολιτικής και το δεύτερο είναι το θέμα ισότιμης κατανομής βαρών, δεδομένου ότι αυτά τα δύο ζητήματα έχουν επιφέρει τρομακτικές επιπτώσεις στον προσφυγικό κόσμο. Από την πλευρά μας, θα είμαστε συνέχεια σε μια επαφή εποικοδομητική μαζί με την Παγκύπρια Ένωση Προσφύγων, για να μπορέσουμε να στηρίξουμε την επίλυση αυτών των ζητημάτων, όπως πράξαμε και στο παρελθόν. Και να τονίσω, ότι πολλά από αυτά τα ζητήματα, η ΕΔΕΚ τα έθεσε αμέσως μετά το 1974. Κάποια από αυτά υιοθετήθηκαν, κάποια από αυτά δυστυχώς ακόμα δεν έχουν υιοθετηθεί. Αυτό, όμως σε καμία περίπτωση δεν μας επηρεάζει την προσπάθεια και τον αγώνα για την υλοποίηση τους».

                                                                                                                Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 13 Νοεμβρίου 2023

Ανακοινώσεις