Η ΕΔΕΚ είναι έτοιμη να υποστηρίξει τα δίκαια αιτήματα των αστυνομικών, προς όφελος της αναβάθμισης του επιχειρησιακού επιπέδου της Αστυνομίας
Δευτέρα 13.11.2023
Δευτέρα 13.11.2023, από Γραφείο Τύπου

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος «ΙΣΟΤΗΤΑ» είχε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος. Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ προέβη στην εξής δήλωση:

«Από την πλευρά της ΕΔΕΚ θα ήθελα να σημειώσω ότι μέσα στις σημερινές συνθήκες, ο ρόλος της αστυνομίας είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Έχει να διαχειριστεί τεράστια θέματα που απασχολούν την κυπριακή κοινωνία, όπως είναι τα θέματα του μεταναστευτικού, όπως είναι τα θέματα της εγκληματικότητας, όπως είναι τα θέματα της ασφάλειας των πολιτών και όλα τα υπόλοιπα. Ως εκ τούτου, για να μπορέσει το αστυνομικό σώμα να ανταποκριθεί με επάρκεια σε αυτά τα αυξημένα καθήκοντα, θα πρέπει να υπάρχουν και ορισμένες βασικές προϋποθέσεις, που έχουν σχέση με το επίπεδο εκπαίδευσης του προσωπικού, με την ανέλιξη του προσωπικού, με τη μισθοδοσία του προσωπικού, αλλά κυρίως και με την προστασία για τη σωστή επιτέλεση της αποστολής την οποίαν έχουν. Δεν μπορούν τα μέλη του αστυνομικού σώματος να είναι συνεχώς εκτεθειμένα στην προσπάθειά τους να υλοποιήσουν τα καθήκοντά τους. Γι’ αυτό, όπως τόνισα και προηγουμένως από την πλευρά της ΕΔΕΚ είμαστε και θα είμαστε διατεθειμένοι και έτοιμοι να υποστηρίξουμε αυτά τα δίκαια αιτήματα, γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η αναβάθμιση του επιχειρησιακού επιπέδου της αστυνομίας για να μπορέσει να ικανοποιήσει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, αν όχι στον απόλυτο βαθμό, τις υποχρεώσεις τις οποίες αναλαμβάνει απέναντι στην κυπριακή κοινωνία».
 
Ο Πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος «ΙΣΟΤΗΤΑ», Νίκος Λοϊζίδης, δήλωσε:
 
«Είχαμε σήμερα μια συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ. Μια συνάντηση για την οποία ευχαριστούμε καταρχάς για το χρόνο που μας αφιέρωσαν. Τα προβλήματα, τα ήξεραν και λεπτομερέστατα από ότι εμείς που είμαστε συνδικαλιστές των αστυνομικών. Αυτό μας χαροποίησε ιδιαίτερα. Είμαστε στην ίδια γραμμή, για την επίλυση και το πιο σημαντικό είναι το ότι η ίδια η ΕΔΕΚ βρίσκει ότι τα σώματα ασφαλείας αδικούνται σε πάρα πολλούς τομείς, αλλά ταυτόχρονα αν τα σώματα ασφαλείας δεν είναι υγιέστατα υπάρχει και η αντανάκλαση στην Κυπριακή Δημοκρατία και στον κύπριο πολίτη. Θα είμαστε σε συνεχή επαφή, θα ανταλλάξουμε επιχειρήματα και γραπτώς για να μπορέσουμε το αποτέλεσμα να είναι θετικό για όλους και προπαντός για την Κυπριακή Δημοκρατία και την πολιτεία».                                                                                                             

    Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 13 Νοεμβρίου 2023

Ανακοινώσεις