Τα έκτροπα αμαύρωσαν τους σκοπούς της ειρηνικής εκδήλωσης διαμαρτυρίας των κατοίκων της Χλώρακας
Δευτέρα 28.08.2023
Δευτέρα 28.08.2023, από Γραφείο Τύπου

Η ΕΔΕΚ καταδικάζει τα έκτροπα που έλαβαν χώρα στην Χλώρακα και τα οποία αμαύρωσαν την ειρηνική εκδήλωση των κατοίκων της Χλώρακας και άλλων κοινοτήτων, κατά της γκετοποίησης της περιοχής από μετανάστες, παράνομα διαμένοντες στην Κυπριακή Δημοκρατία.
Οι κάτοικοι της Χλώρακας και των γειτνιαζουσών κοινοτήτων διαδήλωσαν ειρηνικά και αποφασιστικά, ζητώντας την απογκετοποίηση της Χλώρακας.


Τα έκτροπα που ακολούθησαν δεν είχαν καμία σχέση με την εκδήλωση των κατοίκων και προσέφεραν κακή υπηρεσία στον σκοπό της εκδήλωσης.
Η ΕΔΕΚ που ήταν στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής, δια του Προέδρου Μαρίνου Σιζόπουλου, της Επαρχιακής Επιτροπής ΕΔΕΚ Πάφου και άλλων αξιωματούχων, ξεκαθάρισε για ακόμα μια φορά ότι πρέπει να υπάρξει ένας σαφής διαχωρισμός.
Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, «Άλλο οι πολιτικοί πρόσφυγες που έρχονται από εμπόλεμες ζώνες και πρέπει να τύχουν της ανάλογης υποστήριξης και άλλο οι παράνομοι μετανάστες οι οποίοι κατακλύζουν την πατρίδα μας στο πλαίσιο ενός υβριδικού πολέμου που γίνεται από την Τουρκία με συγκεκριμένους στόχους και συγκεκριμένο σκοπό».


Η ΕΔΕΚ επαναλαμβάνει εμφαντικά ότι δεν πρέπει να γίνονται ανεχτές συμπεριφορές, από οποιουσδήποτε, μετανάστες ή μη, που παραβιάζουν τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας και προκαλούν προβλήματα στην ασφάλεια, στις ζωές και στις περιουσίες.  
 

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 28 Αυγούστου 2023

Ανακοινώσεις