Το οδόφραγμα της Δερύνειας εξυπηρετεί την τουρκική πολιτική και τακτική και πρέπει να κλείσει
Τετάρτη 14.06.2023
Τετάρτη 14.06.2023, από Γραφείο Τύπου

Το οδόφραγμα της Δερύνειας είναι ένας από τους πιο σοβαρούς λόγους, που έχουν προσμετρήσει στην απόφαση της κατοχικής Τουρκίας να προχωρήσει στην παράνομη ανέγερση κατοικιών στο γειτνιάζον με το οδόφραγμα κατεχόμενο κομμάτι της Δερύνειας.
Η ΕΔΕΚ είχε διαγνώσει εγκαίρως ότι το οδόφραγμα της Δερύνειας θα εξυπηρετούσε την οικονομία των κατεχομένων και μόνο και αντιταχθήκαμε στη διάνοιξη του, ενώ οι τοπικές αρχές ήθελαν διακαώς τη διάνοιξη του και για άλλους λόγους, που πηγάζουν από ιδεολογικές κατευθύνσεις.
Τώρα, που αποδεικνύεται καθαρά η χρησιμότητα του οδοφράγματος για την τουρκική πολιτική και τακτική και όλοι αρχίζουν να ανησυχούν, η ΕΔΕΚ επαναφέρει την πρόταση της για κλείσιμο του.
Επίσης, υποστηρίζουμε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα, για να σταματήσουν οι ημερήσιες εκδρομές τουριστών στην κατεχόμενη Κύπρο. Αυτό είναι ένα σημείο από το πακέτο μέτρων, που είχαμε καταθέσει και στην προηγούμενη και στην παρούσα διακυβέρνηση, που στόχο έχουν να σταματήσει η ενίσχυση της οικονομίας των κατεχομένων σε βάρος της οικονομίας των ελευθέρων περιοχών της Κυπριακής Δημοκρατίας.  
       

     Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 14 Ιουνίου 2023

Ανακοινώσεις