Κατάθεση προτάσεων από την ΕΔΕΚ για στήριξη του τομέα της ναυτιλίας
Παρασκευή 02.06.2023
Παρασκευή 02.06.2023, από Γραφείο Τύπου

Αντιπροσωπεία της ΕΔΕΚ, υπό τον Πρόεδρο, Μαρίνο Σιζόπουλο συναντήθηκε σήμερα με την Υφυπουργό Ναυτιλίας, Μαρίνα Χατζημανώλη και συνεργάτες της.

Μετά το πέρας της συνάντησης έγιναν δηλώσεις.

Η κ. Χατζημανώλη δήλωσε τα εξής:

«Να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, κ. Μαρίνο Σιζόπουλο για την εποικοδομητική συνάντηση που είχαμε σήμερα. Είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις, να δεχτούμε εισηγήσεις σχετικά με την ναυτιλία, ένα από τους ζωτικούς τομείς της κυπριακής οικονομίας. Εμείς, σαν Υφυπουργείο Ναυτιλίας θέλουμε να έχουμε κοντά μας τα κόμματα. Η ΕΔΕΚ διαχρονικά στήριζε από τη σύσταση του Υφυπουργείου Ναυτιλίας πάντοτε με εισηγήσεις και στη Βουλή ήταν δίπλα σε οποιαδήποτε πρόταση ερχόταν από το Υφυπουργείο. Ενημερώσαμε τον Πρόεδρο για τα σχέδια δράσης μας, τα οποία είναι στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, έτσι ώστε μαζί να κάνουμε τη ναυτιλία ακόμα πιο ανταγωνιστική και να μεγαλώσει όπως όλοι την οραματιζόμαστε και τη θέλουμε. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ Πρόεδρε».

Στις δικές του δηλώσεις, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, είπε:

«Και εγώ από την πλευρά της ΕΔΕΚ  θέλω να ευχαριστήσω την Υφυπουργό Ναυτιλίας και τους συνεργάτες της για τη σημερινή μας συνάντηση, η οποία ομολογουμένως ήταν πολύ εποικοδομητική. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ο τομέας της ναυτιλίας είναι από τους πιο σημαντικούς στην κυπριακή οικονομία και ειδικά αυτή την περίοδο με όλα όσα διαδραματίζονται, όχι μόνο σε ευρωπαϊκό, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο, χρειάζεται να αναληφθούν συγκεκριμένες δράσεις για την περαιτέρω αναβάθμιση του ναυτιλιακού τομέα, με την προσέλκυση νέων εταιριών, με την εγγραφή νέων πλοίων υπό κυπριακή σημαία και γενικά να αναβαθμίσουμε και να σταθεροποιήσουμε στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τη συμβολή της ναυτιλίας στην κυπριακή οικονομία. Ως εκ τούτου, από την πλευρά της ΕΔΕΚ, πέρα από τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει, που εύχομαι και ελπίζω ότι θα τύχουν της ανάλογης αξιολόγησης και από την πλευρά του Υφυπουργείου, δεδομένης της σύμπτωσης απόψεων σε πολλά σημεία, είμαστε στη διάθεση του Υφυπουργείου για εποικοδομητική συνδρομή, τόσο όσον αφορά στην κατάθεση προτάσεων, αλλά και τη στήριξη των δράσεων, που ήδη το Υφυπουργείο έχει προγραμματίσει. Αυτή η συνάντηση είναι η αρχή μιας σειράς συναντήσεων και μιας εποικοδομητικής συνεργασίας, η οποία πιστεύω θα αποβεί προς όφελος της πατρίδας μας».
 
                                                                                                            

         Γραφείο τύπου
Λευκωσία, 2 Ιουνίου 2023
 
 

Ανακοινώσεις