Ο Κόλιν Στιούαρτ δεν θέλει να υπάρχει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, η ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας ως μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Τρίτη 16.05.2023
Τρίτη 16.05.2023, από Γραφείο Τύπου

Με τη δήλωση του, ότι «οποιαδήποτε συμμετοχή σε οποιαδήποτε διαδικασία διαμεσολάβησης, σε οποιεσδήποτε συνομιλίες, απαιτεί τη συναίνεση από όλους τους ενδιαφερόμενους», ο ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Κόλιν Στιούαρτ, υποβοηθά την Τουρκία να εμμένει στην αδιάλλακτη άρνηση της για ενεργό συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Είναι εμφανές ότι ο κ. Στιούαρτ δεν θέλει να υπάρχει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, η ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας ως μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατ’ επέκταση θέλει να εκμηδενίσει τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις διαπραγματεύσεις του Κυπριακού, για την εσωτερική διάσταση της πολιτειακής δομής της Κυπριακής Δημοκρατίας.    


Η εν λόγω δήλωση αποτελεί απροκάλυπτη υπονόμευση της προσπάθειας του Προέδρου της Δημοκρατίας, για απόκτηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση ουσιαστικού ρόλου στις διαδικασίες για το Κυπριακό.
                                                                                                            

      Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 16 Μαΐου 2023
 
 

Ανακοινώσεις