Ιδιαίτερη ικανοποίηση για την κυβερνητική πρόθεση να εξετάσει την πρόταση της ΕΔΕΚ για την ένταξη των ΣΥΟΠ στην Αστυνομία
Παρασκευή 12.05.2023
Παρασκευή 12.05.2023, από Γραφείο Τύπου

Η ΕΔΕΚ εκφράζει ιδιαίτερη ικανοποίηση για την πρόθεση της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως να εξετάσει την πρόταση μας για την ένταξη στην Αστυνομία των Συμβασιούχων Οπλιτών της Εθνικής Φρουράς (ΣΥΟΠ), οι οποίοι θα ολοκληρώνουν την ευδόκιμη υπηρεσία τους στην Εθνική Φρουρά μετά την ηλικία των 42 χρόνων.


Η πρόταση της ΕΔΕΚ χρονολογείται και είχε κατατεθεί δημόσια εδώ και καιρό και στόχο έχει:

  • Την αξιοποίηση της εκπαίδευσης και εμπειρογνωμοσύνης που αποκτούν οι ΣΥΟΠ κατά τη διάρκεια της θητείας τους στην Εθνική Φρουρά
  • Την ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό της Αστυνομίας, η οποία έχει έλλειψη προσωπικού
  • Την επαγγελματική ασφάλεια και συνέχεια των ΣΥΟΠ, οι οποίοι προσφέρουν σημαντικό έργο στην Εθνική Φρουρά και στην ηλικία των 42 ετών, βρίσκονται μετέωροι επαγγελματικά.

Η πρόταση της ΕΔΕΚ είχε συζητηθεί διεξοδικά κατά τη συνάντηση του Προέδρου του κόμματος, Μαρίνου Σιζόπουλου με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Άννα Κουκκίδη – Προκοπίου στις 21 Απριλίου. Το θέμα συζητήθηκε και χθες στη συνάντηση του κ. Σιζόπουλου με τον Υπουργό Οικονομικών, Μάκη Κεραυνό.
Χαιρετίζουμε την έγκαιρη υιοθέτηση της πρότασης μας από την κυβέρνηση, η οποία εξέτασε όλες τις παραμέτρους της εισήγησης μας με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα.
Η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει να καταθέτει υλοποιήσιμες και μελετημένες προτάσεις προς εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και του κοινού καλού.  

 
Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 12 Μαΐου 2023

Ανακοινώσεις