Να απελαύνονται αλλοδαποί που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια εργαζομένων στο δημόσιο και συμπεριφέρονται έκνομα
Τρίτη 11.04.2023
Τρίτη 11.04.2023, από Γραφείο Τύπου

Το νέο περιστατικό με αιτητή πολιτικού ασύλου, ο οποίος προκάλεσε σοβαρό επεισόδιο στο γραφείο των Κοινωνικών Υπηρεσιών στη Λάρνακα, επαναφέρει δύο θέματα:

  • Την αντίδραση της πολιτείας έναντι τέτοιου είδους συμπεριφορών από άτομα που αιτούνται να παραμείνουν στην πατρίδα μας και να τεθούν υπό την προστασία της πολιτείας.
  • Την ασφάλεια των εργαζομένων, στη συγκεκριμένη περίπτωση, στο δημόσιο, από τέτοιες συμπεριφορές.

Η ΕΔΕΚ θεωρεί πως άτομα που επιδεικνύουν έκνομες συμπεριφορές, πρέπει να απελαύνονται αμέσως. Ειδικά, όσοι αιτούνται πολιτικού ασύλου από την Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει τουλάχιστον να σέβονται τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας και την περιουσία της και όχι να απειλούν την ασφάλεια των λειτουργών της πολιτείας.
Επιπρόσθετα, καλούμε τις αρμόδιες αρχές να λάβουν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα, έτσι ώστε να διασφαλίζεται ότι οι εργαζόμενοι θα μπορούν απρόσκοπτα να επιτελούν το καθήκον τους, χωρίς να αγωνιούν για τη σωματική τους ακεραιότητα, την υγεία ή και τη ζωή τους.
Το ίδιο ζητάμε επίσης και για τους υπόλοιπους συνανθρώπους μας, που ειρηνικά και με τάξη επιθυμούν να εξυπηρετηθούν από τις κρατικές υπηρεσίες.  
 Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 11 Απριλίου 2023

Ανακοινώσεις