Η εμπειρία του Νίκου Νουρή να αξιοποιηθεί προς όφελος της πατρίδας μας
Δευτέρα 20.02.2023
Δευτέρα 20.02.2023, από Γραφείο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΕΔΕΚ συνάντηση ανάμεσα στον Πρόεδρο του κόμματος και τον Υπουργό Εσωτερικών. Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, δήλωσε:
 
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον φίλο Νίκο Νουρή, τον Υπουργό Εσωτερικών, για τη σημερινή μας συνάντηση, την πάρα πολύ εποικοδομητική ενημέρωση που είχα για τη δράση του Υπουργείου, που ουσιαστικά αποτελεί συνέχεια της εποικοδομητικής συνεργασίας που είχαμε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Με βασικό επίκεντρο κυρίως αυτής της συνεργασίας, τα θέματα που έχουν σχέση με το μεταναστευτικό που αποτελεί ένα μεγάλο εθνικό πρόβλημα για την πατρίδα μας αλλά και τα θέματα που έχουν σχέση κυρίως με τη στεγαστική πολιτική που όπως πολύ καλά γνωρίζουμε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.
Το Υπουργείο Εσωτερικών μέσα στο συγκεκριμένο Σχέδιο παροχής οικονομικής στήριξης για την απόκτηση στέγης είχε να διαδραματίσει ένα πάρα πολύ σημαντικό ρόλο.
 
Αυτό που θα ήθελα να σας επαναλάβω είναι ότι ανεξάρτητα του ότι δεν θα συνεχίσει να είναι Υπουργός Εσωτερικών, από την πλευρά της ΕΔΕΚ θεωρούμε ότι θα πρέπει αυτή την εμπειρία την οποία έχει αποκτήσει όλο αυτό το χρονικό διάστημα να την αξιοποιήσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Γιατί αυτό που προέχει ακριβώς είναι πώς προστατεύουμε την πατρίδα μας, πώς υποστηρίζουμε τον λαό μας και κυρίως τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού μας.
 
Εγώ για ακόμα μια φορά φίλε Νίκο θα ήθελα να σε συγχαρώ για τη μέχρι σήμερα συνεργασία μας, για το εξαιρετικό έργο το οποίο επιτέλεσες σε διάφορους τομείς αλλά κυρίως στο θέμα του μεταναστευτικού. Αυτή η συνεργασία μας σας διαβεβαιώνω ότι θέλω να συνεχίσει προς όφελος της πατρίδας μας».
 
Ακολούθως, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής δήλωσε:
 
«Έχω ξεκινήσει σήμερα έναν κύκλο επαφών και ενημέρωσης με τα κόμματα που συμμετέχουν στη νέα κυβέρνηση και θα ολοκληρωθεί αύριο γιατί θεωρώ υποχρέωσή μου ως ο Υπουργός ο οποίος χειρίζεται, ως το Υπουργείο το οποίο χειρίζεται μία σειρά από θέματα που άπτονται της εθνικής ασφάλειας αλλά και των ιδίων των συμφερόντων του κράτους, να ενημερώσω για τα θέματα πού ευρίσκονται και ευελπιστώντας ότι κάποια από αυτά θα συνεχίσουν στην ίδια ακριβώς γραμμή και πορεία ώστε να υλοποιηθούν.
 
Υπάρχει μια σειρά από θέματα τα οποία είναι εξαιρετικής σημασίας και είτε εμπίπτουν στο Σχέδιο Ανάκαμψης είτε όχι, τα οποία έκρινα και κρίνω ότι χρίζουν της στήριξης των κομμάτων που θα συναποτελούν τη νέα κυβέρνηση και αισθάνομαι την υποχρέωση ως ο Υπουργός Εσωτερικών να τα θέσω για να μην υπάρξει κενό και να δαπανηθεί πρόσθετος χρόνος για σκοπούς ενημέρωσης.
 
Την ίδια ώρα θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω τον φίλο Πρόεδρο της ΕΔΕΚ για αυτή την πολύ εποικοδομητική συνεργασία όπως είπες, που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι από οποιαδήποτε θέση, είτε πολιτική είτε άλλη, θα παραμείνω ένας ενεργός πολίτης. Για να δώσω όποια πληροφόρηση χρειάζεται. Και ο διάδοχός μου και η νέα κυβέρνηση για να μπορέσουν να επιτελέσουν και να ολοκληρώσουν μια σειρά από θέματα που είτε αφορούν τα συμφέροντα των πολιτών, είτε ανήκουν στη σφαίρα των στεγαστικών σχεδίων, της επιδοματικής πολιτικής στο Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και θέματα που άπτονται της Εθνικής Ασφάλειας, όπως είναι το μεταναστευτικό μεταξύ άλλων. Για να μπορέσω και εγώ να φανώ χρήσιμος στην προσπάθεια που θα καταβληθεί για να έχουμε μία ακόμα καλύτερη Κύπρο. Κύριε Πρόεδρε ευχαριστώ πάρα πολύ» 

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 20 Φεβρουαρίου 2023

Ανακοινώσεις