Η πολιτική των ίσων αποστάσεων και η μη διεκδίκηση της εφαρμογής των όσων προνοούν τα ψηφίσματα και ο καταστατικός χάρτης των ΗΕ συμβάλλει στην αποθράσυνση της Τουρκίας
Πέμπτη 12.01.2023
Πέμπτη 12.01.2023, από Γραφείο Τύπου

Δυστυχώς το τελικό κείμενο της έκθεσης του Γ.Γ.  περιλαμβάνει όλα τα αρνητικά στοιχεία που εντοπίσαμε και στο προσχέδιο, τονίζοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Πέρα από το θετικό της ανανέωσης της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, βλέπουμε για ακόμα μία φορά να μην γίνεται αναφορά στο ότι το κυπριακό είναι διεθνές πρόβλημα εισβολής και κατοχής και παράνομου εποικισμού.

Επιρρίπτονται ευθύνες και στις δύο κοινότητες ενώ δεν επιρρίπτονται ευθύνες στην Τουρκία και στις επαναλαμβανόμενες παράνομες ενέργειες που ακολουθεί.

Την ίδια στιγμή ενώ γίνεται αναφορά στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, δεν καταδικάζεται ο παράνομος εποικισμός και οι παράνομες τουρκικές ενέργειες.

Ευθύνη, βεβαίως, για όλα αυτά φέρει ο Γενικός Γραμματέας αλλά και οι Βρετανοί που έχουν την ευθύνη συγγραφής της έκθεσης, καθώς και ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ στην Κύπρο ο οποίος έμπρακτα ακολουθεί ποντιοπιλατική πολιτική.

Η πολιτική των ίσων αποστάσεων και η μη διεκδίκηση της εφαρμογής των όσων προνοούν τα ψηφίσματα και ο καταστατικός χάρτης των Ηνωμένων Εθνών,  θα οδηγεί πάντα στο ίδιο αδιέξοδο και θα συμβάλλει στην αποθράσυνση της Τουρκίας.

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 12 Ιανουαρίου 2023

Ανακοινώσεις
Γραφείο Τύπου
|
Παρασκευή 30.12.2022