Η συνένωση δυνάμεων μπορούν να διαμορφώσουν τις καλύτερες προτάσεις για αντιμετώπιση της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας και των κοινωνικών και πολιτικών προβλημάτων
Πέμπτη 05.01.2023
Πέμπτη 05.01.2023, από Γραφείο Τύπου

Σε μια περίοδο σοβαρών απειλών σε βάρος της πατρίδας μας αλλά και σοβαρών επιπτώσεων, κοινωνικών και οικονομικών, από τις κρίσεις που βιώνουμε την τελευταία δεκαπενταετία, οι επόμενες προεδρικές εκλογές αποκτούν ιδιαίτερη σημασία.


Είναι γι’ αυτό τον λόγο που οι αντίπαλοι του Νίκου Χριστοδουλίδη αυτό που θεωρούν ως μειονέκτημα, εμείς το θεωρούμε ως πλεονέκτημα.  Η συνένωση δυνάμεων μέσα από μία εποικοδομητική συνεργασία μπορούν να διαμορφώσουν και να υιοθετήσουν τις καλύτερες δυνατές προτάσεις ώστε να αντιμετωπίσουμε και τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας αλλά και να δώσουμε αξιόπιστες λύσεις σε θέματα κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής που αντιμετωπίζει ο λαός μας και να στηρίξουμε τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα.


Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την αποψινή σύγκληση του Πολιτικού Γραφείου της ΕΔΕΚ, ο Μαρίνος Σιζόπουλος δήλωσε:
«Μετά το Πολιτικό Γραφείο θα ενημερωθείτε ως εκ τούτου κάντε λίγη υπομονή. Αυτό όμως που θέλω να πω για ακόμα μια φορά είναι ότι αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας ως πληροφορίες, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Είναι μια πρόσθετη προσπάθεια από κάποιους να πλήξουν την αξιοπιστία της ΕΔΕΚ. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το χρονικό σημείο στο οποίο έχουν προχωρήσει σε αυτές τις απαράδεκτες δημοσιεύσεις. Ως εκ τούτου αναμένετε. Η ΕΔΕΚ είναι ένα κόμμα με διαφάνεια, με δημοκρατικές διαδικασίες. Μπορούν ακόμα αν θέλουν τα ΜΜΕ να παρευρεθούν στην συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου. Δεν σας αποκλείσαμε ποτέ».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν τέθηκε θέμα διαγράφων, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ δήλωσε:
«Δεν τέθηκε ποτέ θέμα διαγραφών. Τα συλλογικά όργανα είναι αυτά που θα πάρουν τις αποφάσεις τους. Αλλά δεν τέθηκε θέμα διαγραφών.  Ως εκ τούτου είστε ευπρόσδεκτοι στις 6.30 μ.μ. να παρευρεθείτε στη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου για να ζήσετε από πρώτο χέρι τα όσα συμβαίνουν».

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 5 Ιανουαρίου 2023

Ανακοινώσεις
Γραφείο Τύπου
|
Παρασκευή 30.12.2022