Η αποτελεσματική αντιμετώπιση και αποτροπή υλοποίησης των τουρκικών στόχων είναι το καλύτερο μνημόσυνο προς όσους αγωνίστηκαν για την προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας
Τρίτη 20.12.2022
Τρίτη 20.12.2022, από Γραφείο Τύπου

Η «Τουρκανταρσία», ή πιο σωστά το πρώτο στρατιωτικό πραξικόπημα της Τουρκίας σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας με πρωταγωνιστή την Τ.Μ.Τ. και την ΤΟΥΡΔΥΚ, που έγινε τα Χριστούγεννα του 1963, είχε ως στόχο την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την προώθηση λύσης στη βάση του σχεδίου επανάκτησης της Κύπρου που είχε εκπονηθεί το 1956.

Ανάμεσα σε αυτούς που οργανωμένα αγωνίστηκαν για τη ματαίωση των τουρκικών σχεδιασμών ήταν οι Κοκκινοσκούφηδες του Εθελοντικού Λόχου Καταδρομών του Βάσου Λυσσαρίδη με αρχηγό τον Δώρο Ηλία.

Τα όσα συνέβησαν τα Χριστούγεννα του 1963 επιβεβαιώνουν τις τουρκικές στοχεύσεις οι οποίες έκτοτε παραμένουν σταθερές και αμετάκλητες. Η αποτελεσματική αντιμετώπιση και αποτροπή υλοποίησης  των τουρκικών στόχων μέσω της διαμόρφωσης μίας πανεθνικής πολιτικής Ελλάδας Κύπρου, είναι και το καλύτερο μνημόσυνο προς όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 21 Δεκεμβρίου 2022

Ανακοινώσεις