Η αγαστή συνεργασία ΕΔΕΚ-ΔΕΟΚ οδήγησε σε θέσπιση σημαντικών ωφελημάτων υπέρ των πολιτών
Τετάρτη 23.11.2022
Τετάρτη 23.11.2022, από Γραφείο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Δημοσιογραφική Εστία η έναρξη της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης για τα 60 χρόνια προσφοράς της ΔΕΟΚ με θέμα «Τιμούμε την ιστορία μας, χτίζουμε το μέλλον!».

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού που απηύθυνε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, συνεχάρη την ΔΕΟΚ για τα 60 χρόνια προσφοράς της στην κοινωνία. Εξήγησε ότι η συνεργασία ΕΔΕΚ-ΔΕΟΚ είναι σταθερή και απαραίτητη για να κτιστεί το μέλλον που θα οδηγήσει σε κοινωνική συνοχή.

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος τόνισε ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση οδήγησε σε απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων με δυσμενείς επιπτώσεις στους εργαζομένους και σε παραβίαση των δικαιωμάτων που παραχωρήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Ανάμεσα στις επιπτώσεις καταγράφεται η συρρίκνωση της μεσαίας τάξης, το ότι το 25% του πληθυσμού βρίσκεται κοντά ή κάτω από το όριο της φτώχειας. Γι’ αυτό η εποικοδομητική συνεργασία ΕΔΕΚ-ΔΕΟΚ πρέπει να συνεχιστεί για να επέλθει η επίλυση των προβλημάτων των πολιτών.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ τόνισε πως ΕΔΕΚ και ΔΕΟΚ είχαν αγαστή συνεργασία με την αείμνηστη Ζέτα Αιμιλιανίδου καθώς και με τον νυν Υπουργό Εργασίας, Κυριάκο Κούσιο για επίλυση των προβλημάτων του πληθυσμού.

Τόνισε πως συμπορευόμενοι ΕΔΕΚ και ΔΕΟΚ πέτυχαν την θέσπιση της κατώτατης σύνταξης, την σύνταξη χηρείας στους άνδρες, την παραχώρηση πρόωρης σύνταξης στους πάσχοντες με θαλασσαιμία χωρίς περικοπές, την επιδότηση των εργαζόμενων μητέρων για τη φύλαξη των παιδιών τους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, την επέκταση της άδειας μητρότητας, την πληρωμένη γονική άδεια, το επίδομα διακίνησης των εργαζομένων κατοίκων της υπαίθρου, την αύξηση του επιδόματος στέγης και την συμπερίληψη 294 κοινοτήτων σε αυτό, την άδεια πατρότητας κ.ά.

Εξήγησε πως τα όσα κερδήθηκαν υπέρ των πολιτών, απέδειξαν πως δεν έχει σημασία το εκλογικό ποσοστό του κόμματος και το μέγεθος της συνδικαλιστικής οργάνωσης, αλλά η ποιότητα των προτάσεων που καταθέτονται!

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος κάλεσε όλους να στηρίξουν τις προσπάθειες της ΕΔΕΚ και της ΔΕΟΚ για επαναφορά των εργασιακών σχέσεων στο επιθυμητό επίπεδο, για αποτελεσματική καταπολέμηση των προβλημάτων των εργαζομένων, για αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας και την επίτευξη της κοινωνικής συνοχής.

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 23 Νοεμβρίου 2022
 

Ανακοινώσεις