Ενίσχυση της συνεργασίας των δυο σοσιαλιστικών κομμάτων, Κύπρου και Αρμενίας, προς όφελος των πατρίδων μας και των λαών μας
Δευτέρα 14.11.2022
Δευτέρα 14.11.2022, από Γραφείο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΕΔΕΚ συνάντηση του Προέδρου του κόμματος, Μαρίνου Σιζόπουλου, με τον τέως Αναπληρωτή Πρόεδρο του Κοινοβουλίου και νυν αρχηγού της αντιπολίτευσης της Δημοκρατίας της Αρμενίας, βουλευτή, Ισχάν Σαγατελιάν. Αμέσως μετά τη συνάντησή τους, ο Ισχάν Σαγατελιάν δήλωσε:


«Ευχαριστούμε το Σοσιαλιστικό κόμμα ΕΔΕΚ για την πρόσκληση και για την συνεργασία που θα έχουμε στο απώτερο μέλλον. Πρέπει να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις μας και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να έχουμε μία στενότερη συνεργασία. Πρέπει ακόμη να δυναμώσουμε τις σχέσεις των δύο χωρών, Κύπρου και Αρμενίας».

Ακολούθως, ο Μαρίνος Σιζόπουλος δήλωσε:

«Και από την πλευρά της ΕΔΕΚ θα ήθελα να ευχαριστήσω για αυτήν την πολύ εποικοδομητική συνάντηση που είχαμε σήμερα. Ήδη όπως έχει προαναφερθεί ο βασικός μας στόχος είναι πώς θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε περαιτέρω τη συνεργασία των δυο σοσιαλιστικών κομμάτων, της Κύπρου και της Αρμενίας προς όφελος των πατρίδων μας και των λαών μας. Αλλά και την ίδια στιγμή, πώς θα μπορούσαμε από την πλευρά την δική του, ο καθένας, να συμβάλουμε στο να υπάρξει μια μεγαλύτερη και στενότερη συνεργασία των δύο χωρών.
Δεδομένου ότι αντιμετωπίζουμε κοινά προβλήματα όπως την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας, που σε άλλες περιπτώσεις εκδηλώνεται απευθείας εις βάρος μας, όπως στην περίπτωση της Κύπρου, σε άλλες περιπτώσεις κατά έμμεσο τρόπο, μέσω άλλων χωρών όπως το Αζερμπαϊτζάν στην περίπτωση της Αρμενίας.
Γι’ αυτό λοιπόν είναι πάρα πολύ σημαντικό οι λαοί των δύο χωρών, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας γιατί εδώ και δεκαετίες, αντιμετωπίζουμε τον ίδιο κίνδυνο. Για εμάς, και για τους Κύπριους και για τους Αρμένιους, είναι θέμα φυσικής, εθνικής και κρατικής επιβίωσης. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό.
Για ακόμη μια φορά θα ήθελα να ευχαριστήσω για αυτήν την πολύ σημαντική και εποικοδομητική συνεργασία. Οι συναντήσεις μας θα συνεχίσουν και στο μέλλον».

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 14 Νοεμβρίου 2022 
 

Ανακοινώσεις