Η έμμεση οικονομική ενίσχυση του κατοχικού καθεστώτος συμβάλλει στη μη λύση του κυπριακού
Δευτέρα 05.09.2022
Δευτέρα 05.09.2022, από Γραφείο Τύπου

Η καταγγελία των πρατηριούχων για την παράνομη προμήθεια καυσίμων από τα κατεχόμενα, έρχεται να επιβεβαιώσει τόσο τις συνέπειες που προκαλούνται από αυτήν όσο και την ανάγκη λήψης μέτρων αμέσως.

Θυμίζουμε πως η ΕΔΕΚ ήδη από το 2015 έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στην κυβέρνηση για τη λήψη μέτρων που αναχαιτίζουν την έμμεση ενίσχυση του κατοχικού καθεστώτος αλλά ταυτόχρονα θωρακίζουν τους νόμιμους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Καλούμε την κυβέρνηση να αξιοποιήσει τις προτάσεις μας και να προχωρήσει στην:

  • Άμεση λήψη δραστικών μέτρων για τερματισμό της παράνομης προμήθειας καυσίμων από τα κατεχόμενα. Τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που σήμερα χάνει το κράτος εξαιτίας της μη λήψης μέτρων, μπορούν να ανακτηθούν και να διατεθούν για επιχορήγηση (και μείωση) της τιμής των καυσίμων.
  • Αυστηροποίηση της εφαρμογής του κανονισμού της πράσινης γραμμής με στόχο τον περιορισμό του αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος των παραγωγών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και, την πάταξη του λαθρεμπορίου που γίνεται μεταξύ ελεύθερων και κατεχομένων περιοχών.

Η καθυστέρηση στη λήψη μέτρων συμβάλλει στην οικονομική στήριξη του κατοχικού καθεστώτος και του στρατού κατοχής και εκμηδενίζει τις όποιες πιθανότητες για συναίνεση της τουρκικής πλευράς για δίκαιη επίλυση του κυπριακού.

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 5 Σεπτεμβρίου 2022

Ανακοινώσεις