Δικαιώνεται για ακόμα μια φορά το αίτημα της ΕΔΕΚ να ζητηθεί από τον Γ.Γ. να δώσει ο ίδιος γραπτώς το πλαίσιο που κατέθεσε στο Κρανς Μοντανά. Δυστυχώς καμία πολιτική δύναμη δεν στήριξε το αίτημά μας
Κυριακή 31.07.2022
Κυριακή 31.07.2022, από Γραφείο Τύπου

Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ο Φιλελεύθερος επιβεβαιώνει τον ύποπτο ρόλο που διαδραμάτισε ο κ. Άιντε ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις είχε ξεφύγει από τους όρους εντολής του αλλά και από τις βασικές αρχές του ΟΗΕ. Είναι γι’ αυτό το λόγο που η ΕΔΕΚ είχε επανειλημμένα καταθέσει τόσο στο Εθνικό Συμβούλιο όσο και δημόσια την ανάγκη η πλευρά μας να ζητήσει την απομάκρυνσή του.

 

Ταυτόχρονα δικαιώνεται για ακόμα μια φορά το αίτημα της ΕΔΕΚ να ζητηθεί να δώσει ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας (Γ.Γ.) του ΟΗΕ γραπτώς το πλαίσιο που κατέθεσε στο Κρανς Μοντανά.

Δυστυχώς το αίτημα μας αυτό δεν εισακούστηκε αλλά ούτε και υιοθετήθηκε από άλλη πολιτική δύναμη.

 

Και είναι εδώ που τίθεται το ερώτημα. Το πλαίσιο του Γ.Γ. έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην διαπραγμάτευση με την αναξιόπιστη Τουρκία. Με δεδομένες τις διαφωνίες που ακολούθησαν ως προς το περιεχόμενο και την ερμηνεία του πλαισίου του Γ.Γ., γιατί κανένα από τα υπόλοιπα κόμματα δεν στήριξε το αίτημά μας ώστε να δοθεί γραπτώς από τον Γ.Γ. το πλαίσιο των έξι σημείων;

 

Για την ΕΔΕΚ την ευθύνη για τη μη λύση του Κυπριακού την έχει η Τουρκία. Είναι καιρός να τερματιστούν οι ψευδαισθήσεις για το ότι η Τουρκία έχει την καλή θέληση να προχωρήσει σε επίλυση του Κυπριακού.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 31 Ιουλίου 2022

Ανακοινώσεις